понеділок, 19 березня 2012 08:09

"Регіонал" переміг на виборах мера Обухова з відривом у 17%

"Регіонал" переміг на виборах мера Обухова з відривом у 17%

За даними паралельного підрахунку голосів Комітету виборців України (КВУ), на виборах міського голови Обухова (Київська область) переміг представник Партії регіонів Олександр Левченко.

За нього проголосували 38,6% виборців.

Як повідомив голова правління КВУ Олександр Черненко, всього за Левченка проголосували 4,46 тис. виборців.

За Анну Старикову (ВО "Батьківщина") проголосували 21,8%, Анатолія Шафаренка (партія "УДАР Віталія Кличка") - 17,7%. Явка виборців становила близько 40,5%. У списки для голосування було внесено 28,6 тис. виборців. Вибори проводилися на 15 виборчих дільницях.

За словами Черненка, паралельний підрахунок голосів КВУ був проведений на підставі даних копій протоколів всіх 15-ти дільничних виборчих комісій, тому офіційні результати голосування практично не повинні відрізнятися від даних КВУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров наобіцяв: 100 грн до пенсії, "Вітіну тисячу" і житло усім через 8 років

За даними КВУ, суттєвих порушень при підрахунку голосів у виборчих комісій не було, хоча були деякі ускладнення в зв'язку з присутністю при підрахунку голосів народних депутатів.

Черненко зазначив, що практично на всіх місцевих виборах "виникає колізія" в зв'язку з тим, що відповідно до закону про місцеві вибори народні депутати не мають права перебувати на засіданні виборчої комісії при підрахунку голосів. У той же час закон про статус народних депутатів надає їм таке право.

В результаті в двох виборчих комісіях процес підрахунку затягнувся, оскільки було прийнято рішення про видалення з приміщення народних депутатів, але практично здійснити це рішення не вдалося через їх депутатську недоторканність.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" переміг на виборах мера Обухова з відривом у 17%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути