вівторок, 16 липня 2013 08:28

Спецтема: Волинська трагедія - 1943

"Регіонал" наголосив, що "Свобода" хоче посварити українців з поляками

"Регіонал" наголосив, що "Свобода" хоче посварити українців з поляками
Фото: partyofregions.ua

Народний депутат, член парламентської фракції ПР Євген Балицький переконаний, що заяви представників ВО "Свобода" у контексті 70-ї річниці Волинської трагедії не сприяють подальшому розвитку українсько-польських відносин, переслідують мету пересварити громадян обох держав, а також перешкодити підписанню Угоди про асоціацію з ЄС на вільнюському саміті.

"Ані в Україні, ані в Польщі не ставиться під сумнів питання про історичну дружбу двох сусідніх народів. І поляки тут чітко розставили крапки над "і", звинувативши в "етнічних чистках" не український народ, а злочинні організації ОУН та УПА", - наголосив парламентарій, передає прес-служба партії.

Політик переконаний, що окремі політики в Україні досі намагаються виправдовувати злочини націоналістів. "Але все-таки дивно вважати героями людей, які винищували села, катували маленьких дітей", - зауважив він. "У скрутні часи українці завжди об'єднувалися і гуртом боролися з ворогом, гуртом проганяли його з отчого дому. Але, на жаль, були й ті, хто зустрічав окупанта з хлібом-сіллю, служив йому вірою та правдою", - додав парламентарій. За його словами, на совісті бойовиків з УПА кров десятків тисяч ні в чому не повинних людей.

"Але, не зважаючи на це, сьогодні немає жодної причини сваритися через події сімдесятирічної давнини. Є потреба назвати речі своїми імена: злочинців – злочинцями, а їхніх жертв достойно вшанувати, і зробити усе, що від нас залежить, щоби подібна трагедія більше ніколи не повторилася. Ми повинні продовжити процес примирення, який започаткували Президенти України та Польщі на початку нового тисячоліття", - додав політик.

Балицький наголосив, що депутати Верховної Ради цілком справедливо звернулися до польських колег із проханням засудити дії злочинних організацій (ОУН-УПА), які не мають жодного стосунку до сучасної української держави та ніколи не були виразниками її інтересів.

 

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" наголосив, що "Свобода" хоче посварити українців з поляками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

233

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути