пʼятниця, 12 липня 2013 11:01

В УДАРі намічаються чотири потенційні "тушки" - ЗМІ

В УДАРі намічаються чотири потенційні "тушки" - ЗМІ
Фото: polittech.org

На чотирьох народні депутати від УДАРу тисне влада, аби переманити їх до партії регіонів.

У групі ризику — нардепи-бізнесмени Андрій Путілов, Федор Негой, Руслан Сольвар та Артур Палатний, пише журнал "Кореспондент".

Найбільш хитке положення у Негоя та Сольвара. Обидва — мажоритарники, які вступили в УДАР після обрання, та обидва мають проблеми з підконтрольним бізнесом, зазначає видання.

Так Негой розповів, що тоді, як Цетрвиборчком оголосив його нардепом, на зустріч до нього приїхав "регіонал"та голова Херсонської облради Віктор Пелих. "Він чітко сказав: треба вступати в ПР — і всі мої проблеми з бізнесом припиняться", - згадує "ударівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні проблеми ВР - "тушки", "кнопкодавство" і "прогульники"

Аналогічне побажання висловив і член ПР, губернатор Херсонщини Микола Костяк. Коли Негой приїхав до Києва, то йому призначили зустріч із позафракційним нардепом Давидом Жванією, який повторив слова херсонських "регіоналів", пообіцявши, що тиск на бізнес припиниться, коли Негой приєднається до ПР. Жванія також повідомив мажоритарщику, що з ним з ним хоче зустрітися Андрій Клюєв, який курирує формування та роботу парламентської більшості.

"У настійним формі Клюєв сказав, що мені потрібно вступити в ПР, мовляв, у нього більшість є, але потрібні ще й запасні", - розповів Негой. За його підрахунками, з жовтня 2012 по червень 2013 року його компанія крупного оптового сільськогосподарського ринку Херсонщини, пережила більше 20 великих перевірок.

Водночас, робота компанії Сольвара, пов'язана із зілізничними перевезеннями, фактично заблокована. Однак нардеп запевняє, що УДАР залишати не збирається. Позапланові перевірки одна за одною проходять і на структурах, пов'язаних із Палатним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" не виключають, що може бути більше "зрадників"

За інформацією джерел, керівники опозиційних фракцій, зокрема лідер УДАРу, неформально зустрічалися з Арбузовим та Клюєвим, намагаючись пом'якшити тиск на соратників.

"Знаю, що Кличко ходив до Клюєва, але ні про що не домовився", - зазначає Негой. Сам Кличко це заперечує.

Зараз ви читаєте новину «В УДАРі намічаються чотири потенційні "тушки" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути