Ексклюзиви
понеділок, 30 січня 2012 12:58

"Регіонал" не пошкодував 9 га заповідника під школу для мажорів у Конча-Заспі

Спеціально для дітей можновладних мешканців елітного поселення під Києвом Конча-Заспи вирубали 9 гектарів цінного лісу обабіч Столичного шосе, що веде до заміських поселень. Про це йдеться в розслідуванні журналістів ТСН.

Цінні ліси Голосіївського заповідника принесли в жертву заради школи-інтернату, будівництво якої виглядає як режимний військовий об'єкт. Журналістів зустріли нецензурною лексикою і забороною знімати. Таку "секретність" пояснюють тим, що будівництво тільки почалось, і показувати його – погана прикмета.

Будівництво веде приватна фірма "Грітіс", якій Київрада надала в довгострокову оренду 9 гектарів цінного лісового фонду зі зміною цільового призначення – під забудову. Через три роки після виділення землі Київрада виділила 50 мільйонів державних гривень приватній фірмі-підряднику "МК Антарес" на розбудову тепло-енерго і водопостачання для школи-інтернату в Конча-Заспі.

Виявилось, що ці фірми зареєстровані за однією юридичною адресою – в офісі однієї з найвпливовіших партій. І контролює обидві контори одна й та ж особа – нардеп від Партії регіонів Григорій Смітюх.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Богатирьова будує для себе багатомільйонний палац у Конча-Заспі

Сам депутат запевнив, що грошей, які виділялись з бюджету Києва, в очі не бачив.

"Ця школа, яку ви маєте на увазі, яка будується в Конча-Заспі, яку будує компанія "Грітіс" до цих грошей відношення не має. Наскільки я знаю, мережі дороги, які будуються державою в тих рамках, затверджені Київрадою. Що стосується школи, то вона будується виключно за приватні гроші, державних коштів зовсім немає", - заявив Смітюх.

Однак потім зізнався, що школу таки фінансуватимуть із держбюджету. Мовляв, є відповідне рішення Кабміну.

За словами Смітюха, у школі будуть навчатись не тільки нащадки багатих та заможних, але й прості діти-сироти, нужденні. Нібито спеціально для сиріт тут замість густого лісу будують і готель, і концертний зал на 1000 душ, і басейн риють. Кажуть, що буде навіть власний храм. Скільки грошей планують заробити з такого благодійного бізнесу, Смітюх не зізнається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Конча-Заспі вирубують ліси під котеджі для товстосумів

"Окупність на такому проекті не ставиться, це соціальний проект. Він повинен бути на самозабезпеченні", - сказав він.

Однак усі причетні до будівництва плутаються у свідченнях, чи буде це елітна школа для елітних дітей, чи елітна школа для безбатченків, чи й те й інше разом. На будмайданчику кажуть, що за документами це будівництво школи-інтернату. Однак дехто з робітників вважає, що школа-інтернат "трансформується" у котеджне містечко.

Як повідомлялося раніше, на Столичному шосе планували звести школу майбутнього для дітей жителів елітної Конча-Заспи. Подейкували, що в ній школярі будуть ходити на заняття у формі від дизайнерів, учити уроки по ipad, а викладати в них будуть учителі з Англії або Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" не пошкодував 9 га заповідника під школу для мажорів у Конча-Заспі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути