Ексклюзиви
пʼятниця, 27 травня 2011 14:09

Богатирьова будує для себе багатомільйонний палац у Конча-Заспі
11

Фото: Українська правда/Сергій Лещенко

Раїса Богатирьова здійснює грандіозне будівництво на території будинку відпочинку "Конча Заспа", який знаходиться у сфері відання Державного управління справами адміністрації президента.

За часів президента Ющенка Богатирьовій виділили майже готовий будинок по сусідству з Володимиром Литвином. Це була споруда метрів на 400 квадратних, коробка з дахом і балконами була вже зроблена, залишалося здійснити лише внутрішні роботи. Однак Богатирова знесла цей об'єкт і на його місці почала будувати палац своєї мрії.

Українська правда зняла відео на закритій території державного комплексу відпочинку "Конча-Заспи", який, втім, утримується за кошти платників податків.

На відео видно, що ділянки Литвина і Богатирьової межують паркан в паркан.

Садиба Богатирьової - це комплекс з чотирьох споруд, який включає в себе будинок господині, будинок для гостей, гараж на три машини, сауно-банний комплекс та криту лоджію.

А перлиною ділянки Богатирьової стане єдиний відкритий басейн на території державної "Конча-Заспи".

Будівництво з нуля такої розкоші коштує декілька мільйонів доларів.

Між тим, цього року Богатирьова вперше оприлюднила свою декларацію про доходи. Побачені там цифри ніяк не дозволяють звести кінці з кінцями, враховуючи масштаб її будівництва в "Конча-Заспі", пише видання.

Так, за декларацією, ані в Богатирьової, ані в її чоловіка нема жодної гривні заощаджень у банках або внесків до статутних капіталів якихось фірм.

2010 року вона заробила 486 тисяч, тобто 60 тисяч доларів, тобто по 5 тисяч доларів щомісяця. Це була зарплата Богатирьової як секретаря Ради нацбезпеки, а також пенсія, яка в неї складає понад 16 тисяч гривень щомісяця. Крім того Богатирьова взяла в держави ще матеріальну допомогу в розмірі 38 тисяч гривень.

Чоловік Богатирьової заробив за рік 286 тисяч гривень, тобто щомісяця його дохід складав 3 тисячі доларів.

Отже їхніх офіційних доходів все одно ніколи би не вистачило на будівництво, яке вони розвернула в "Конча-Заспі".

На ділянці Богатирьової в око впадає престижна клінкерна цегла, якою вона облицювала всі свої будівлі. Саме така цегла надає спорудам шоколадного кольору та особливої вишуканості, характерної для британських резиденцій. Цей дорогий оздоблювальний матеріал не виробляється в Україні та завозиться з Європи.

Біля садиби Богатирьової можна побачити цілу піраміду запакованої німецької цегли "ABC Klinkergruppe".

Одна така цеглинка коштує 10 гривень, а квадратний метр - 60 доларів. Відповідно, тільки облицювати клінкерною цеглою чотири споруди Богатирьової коштуватиме в районі 100 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова будує для себе багатомільйонний палац у Конча-Заспі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути