Ексклюзиви
пʼятниця, 09 серпня 2013 16:20

"Регіонал" натякає: до вечора Мельник знайдеться, може й виявиться, що він не тікав

"Регіонал" натякає: до вечора Мельник знайдеться, може й виявиться, що він не тікав
Володимир Олійник. Фото: partyofregions.ua

Підозрюваного у взятті хабара ректора Податкової академії Петра Мельника ймовірно знайдуть до вечора.

А тоді може виявитися, що він нікуди не тікав, а просто перебував у лікарні. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів нардеп-"регіонал" Володимир Олійник.

"Почнімо з того, що браслет застосований уперше. Це означає, що досвіду його використання немає. По-друге, зараз відбувається перевірка у Генпрокуратурі і вивчають які причини: технічні, злий умисл, тощо. Коли будуть результати перевірки — отримаємо відповіді. Не треба з пустого у порожнє переливати", - каже "регіонал".
На його думку, якщо Мельник утік і перебуває в межах країни, його швидко знайдуть.

"В Україні не побігаєш далеко. Думаю, його швидко знайдуть. Треба трішки дати часу прокуратурі, щоб прояснити ситуацію. Потім може виявитися, що ніхто нікуди не бігав і не ходив. Треба почекати хоча б до вечора. Може він у лікарні був чи ще щось", - сподівається депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельник зняв браслет і втік з-під домашнього арешту

Однак, наголошує депутат, якщо підозрюваний ректор порушив правила використання браслета — запобіжний захід змінять.

"Якщо порушені загальні процедурні правила, це може мати серйозні наслідки щодо зміни запобіжного заходу. Виняток — якщо людину хтось вивіз проти його волі. Та, це напевно, не той випадок", - здогадується Олійник.

Він також зазначає, що прокуратура вже отримала у суді рішення щодо зміни запобіжного заходу для Мельника. "Регіонал" зізнається, що не вірить у винуватість колишнього однопартійця.

"Не хочеться вірити в те, що він утік. Тим паче, за кордон. Не бачу легальних чи нелегальних способів, щоб перетнути кордон. Я знайомий із Петром Мельником давно, багато спілкувався з ним. Не вірю, що він може щось таке зробити. Я про нього дуже доброї думки. Хотів би, щоб суд розібрався. Не варто доти звинувачувати його. Є такі люди, які одразу стають на сторону звинувачення, і показують не зовсім нормальну людську поведінку. Поки немає рішення суду, він - не винен. І я вірю, що він не скоював правопорушення", - заявив "регіонал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельник став першим в історії Київщини "кавалером" електронного браслету

Нагадаємо, ректора Національного університету ДПС, екс-нардеп-"регіонала" Петра Мельника затримали  27 липня при передачі хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн.
Печерський суд обрав для Мельника запобіжний захід у вигляду домашнього арешту. 8 серпня Мельнику одягнули на руку електронний браслет, який повинен був повідомляти про місце його перебування. 9 липня міліціонери отримали сигнал тривоги. Адвокат екс-"регіонала" розповів, що у втечі Мельника винні журналісти.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" натякає: до вечора Мельник знайдеться, може й виявиться, що він не тікав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути