середа, 07 серпня 2013 09:34

"Регіонал" Царьов заявив, що асоціація з ЄС суперечить Конституції України

"Регіонал" Царьов заявив, що асоціація з ЄС суперечить Конституції України
Олег Царьов. Фото: ukranews.com

Угоду про асоціацію з Євросоюзом, яку планує підписати Українська влада в листопаді на саміті Східного партнерства у Вільнюсі, суперечить Конституції України.

Таку заяву зробив заступник глави фракції Партії регіонів Олег Царьов, повідомляє видання "Комерсант".

"У мене є висновок юридичної компанії про те, що шість пунктів угоди про асоціацію суперечать Конституції. Якщо група народних депутатів від Партії регіонів подасть звернення до Конституційного суду, він винесе рішення про неконституційність угоди з Євросоюзом. Комуністи таке проводження з задоволенням підпишуть ", - заявив Царьов в інтерв'ю виданню Forbes.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС попередили: закон про утилізаційний збір зашкодить економічним відносинам України з Європою

У коментарі виданню народний депутат уточнив, що сам не буде ініціювати збір підписів для звернення до Конституційного суду.

"Я сам нічого збирати не буду, я депутат фракції Партії регіонів, мої вчинки не можуть бути абсолютно вільними. Але, на моє переконання, угода про асоціацію суперечить Конституції, і якщо фракція Компартії вирішить звернутися до КС, я розгляну можливість приєднатися до цього звернення", - повідомив нардеп.

У Партії регіонів виданню повідомили, що більшість членів фракції не погодяться підписати звернення до Конституційного суду.

"Сьогодні я не бачу кількості депутатів, які б підтримали таке звернення. Є різні думки, ми демократична фракція, але ми діємо за принципом більшості. Більшість підтримала закон про основи внутрішньої і зовнішньої політики, де чітко прописана євроінтеграція", - заявив нардеп-"регіонал" Володимир Олійник. При цьому він підкреслив, що "не бачить абсолютно ніяких конституційних перешкод вступу України в ЄС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зростає кількість прихильників вступу до ЄС - опитування

Опозиція на заяву Царьова відреагувала скептично.

"У Царьова все, що не пов'язано з Митним союзом і Володимиром Путіним, суперечить Конституції. Вступ до Євросоюзу і тим більше підписання Угоди про асоціацію, яка суперечить основному закону. Не думаю, що в даному випадку це ініціатива фракції Партії регіонів ", - сказав нардеп від "Батьківщини" Володимир Ар'єв.

Слід зазначити, що для звернення до Конституційного суду необхідні підписи 45 парламентаріїв, в той час як до складу фракції Компартії входять 32 народних депутати.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" Царьов заявив, що асоціація з ЄС суперечить Конституції України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

247

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути