вівторок, 20 листопада 2012 18:59

Реформи будуть результативними лише за підтримки громадянського суспільства - Продан

Реформи будуть результативними лише за підтримки громадянського суспільства - Продан
Продан переконана, що головним рушієм реформування різних сфер у країні має стати саме громадянське суспільство. Фото: sprotiv.org

Реформи будуть результативними, тільки якщо матимуть підтримку громадянського суспільства.

Про це на круглому столі "Україна після виборів: оцінка та прогноз" сказала член партії УДАР Оксана Продан.

Вона наголосила, що хоч президент Віктор Янукович і задекларував багато реформ, та більшість із них так і не було у повній мірі реалізовано.

"Напевно, більше буде можливостей ініціювати ці речі, яких ми потребуватимемо, лише тоді, коли мова йтиме не тільки про самі ідеї. Бо чинна програма президента, яку презентували та подали до розробки, багато чого задекларувала, але так і не реалізована. Чому вона не реалізована? Певно, через те, що не завжди співпадали ідеї з деклараціями. А з іншого боку, тому що не завжди ідеї супроводжувалися конкретним механізмом, як саме їх треба провести", - підкреслила політик.

Водночас, Продан переконана, що головним рушієм реформування різних сфер у країні має стати саме громадянське суспільство.

"Я є представником такого суспільства, яке змогло в необхідних ситуаціях сконсолідуватися. І дуже сподіваюся на те, що все ж таки досвід виборів, коли виборці показали свою позицію, своє відношення до тих чи інших рішень, які проводилися владою в ті чи інші часи, змінить ситуацію. Адже ці вибори показали розвиток громадянського суспільства", - підкреслила вона.

Продан додала: "І саме коли буде підтримка реформ знизу, це в тому числі і проведення громадянського обговорення та обговорення з різними зацікавленими сторонами тих реформ, які будуть пропонуватися, можуть бути проведені реальні реформи в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Реформи будуть результативними лише за підтримки громадянського суспільства - Продан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути