середа, 12 травня 2021 15:35

"Реформа" Авакова: поліцейський не пускав журналістів до Киви

Поліцейський перешкоджав журналістам, не пускаючи в Інститут підготовки кадрів державної служби зайнятості, де нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива захищав кандидатську дисертацію. Про це повідомив у Facebook журналіст BIHUS.info Данило Мокрик.

Він опублікував фото чоловіка, на ім'я Юрій Разунов, із жетоном поліцейського №00265.

Автор: Facebook.com/danylo.mokryk
 

За словами журналіста, поліцейський мав списки "акредитованих, сформовані Кивиним почтом, і пропускав тільки їх. В основному, журналістів Медведчука".

"Юрію Разунову пояснили, що брак акредитації за Законом про інформацію не може бути підставою для заборони входу на публічний захід. І що те, чим він займається - це ст. 171 КК: перешкоджання законній журналістській діяльності. Ці роз'яснення на Разунова не вплинули", - розповів Данило Мокрик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков восьмий рік керує МВС

Минулого тижня журналісти написали заяву до Державного бюро розслідувань про вчинення поліцейським злочину. Натомість ДБР не внесло відомості до ЄРДР і не розпочало розслідування.

"Вони трактували заяву як звернення громадян. І передали його до київського ТУ ДБР.

Це все, що треба знати про "відповідальність для всіх", "невідворотність покарання" й "ніхто не покриває поліцію" в Україні", - написав журналіст.

26 квітня Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію із державного управління. За це проголосували одностайно 13 членів комісії в Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості.

Киву супроводжували невідомі в чорному, які блокували журналістам вхід в аудиторію. Також в Інституті були нардепи від ОПЗЖ.

Журналісти з'ясували, що в дисертації Киви - наукові статті, надруковані на вигаданих сторінках збірок і підроблені довідки.

Зараз ви читаєте новину «"Реформа" Авакова: поліцейський не пускав журналістів до Киви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути