Ексклюзиви
понеділок, 07 червня 2021 14:28

Референдум про статус олігархів - Зеленський назвав умову проведення

Референдум про статус олігархів - Зеленський назвав умову проведення
Зеленський не вважає, що це питання для референдуму. Фото: president.gov.ua

Питання про статус олігархів винесуть на всеукраїнський референдум лише за умови, якщо почнуться спроби домовленостей із нардепами щодо провалення законопроєкту.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час пресконференції після форуму "Україна 30. Екологія". Загалом він вважає, що це питання не для референдуму.

"Якщо я бачитиму вплив цих людей на парламент щодо відтермінування, збивання, зміни цього законопроєкту, то мені знадобиться підтримка. Якщо не матиму підтримки парламенту, у мене залишається найголовніша підтримка — громадськість. І саме тоді я винесу питання про олігархів на референдум. На ньому мають бути фундаментальні питання. Я б не хотів, щоб питання закону про олігархів, а там не за один закон треба проголосувати, для людей стало фундаментальним", - сказав Зеленський.

Він нагадав про обіцянку позбутися за свою каденцію олігархів, які впливають на Україну. І зазначив, що робить усе, щоб її виконати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського назвали умову проведення референдуму щодо Донбасу

2 червня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про олігархів. У документі йдеться про те, кого можна так називати, та про заборони для олігархів. Для проведення деолігархізації окрім основного закону необхідно буде ухвалити ще 11 нормативно-правових актів.

4 червня у відеозверненні після засідання РНБО Зеленський заявив, що на всеукраїнський референдум першим можуть винести саме питання про статус олігархів.

Зараз ви читаєте новину «Референдум про статус олігархів - Зеленський назвав умову проведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути