Ексклюзиви
понеділок, 09 грудня 2019 01:30

Разумков висловився щодо депутатської недоторканності

Разумков висловився щодо депутатської недоторканності
Верховна Рада внесла зміни в Конституцію щодо скасування недоторканності нардепів. Фото: УП

Депутатська недоторканність "перестала існувати як явище" після внесення відповідних змін до Конституції. Так вважає голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Конституція вже змінена у цьому плані і депутатська недоторканність перестала існувати як явище. Однак треба привести у відповідність інші закони, для того, щоб більш ефективно це працювало. Виходячи з цього, у першому читанні прийнятий цей законопроєкт. Я думаю, що найближчим часом ми зможемо прийняти його в цілому, для того, щоб не затягувати це питання", сказав Разумков в ефірі телеканалу "Україна".

Комітет з питань правоохоронної діяльності не підтримав ні один із двох запропонованих законопроєктів, якими вносилися зміни в КПК, щоб уможливити реальне зняття недоторканності з народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняттям депутатської недоторканності забили останній цвях в домовину українського парламентаризму - Терен

Як повідомляє Центр протидії корупції, якщо зміни до КПК не будуть прийняті, то навіть після вступу в дію змін до Конституції, "розслідувати депутатів буде неможливо".

4 жовтня Верховна Рада ухвалила в цілому проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства", що в тому числі дає право НАБУ і ДБР на незалежну прослушку.
У той же час законопроєкт передбачає, що для застосування негласних слідчих дій стосовно народних депутатів, як то обшук або огляд особистих речей, транспорту, житла, службового приміщення, порушення таємниці їхнього листування, телефонних розмов, необхідна буде санкція Верховної Ради.
3 вересня Верховна Рада внесла зміни в Конституцію щодо скасування недоторканності народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Разумков висловився щодо депутатської недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути