пʼятниця, 29 січня 2021 16:53

Разумков розповів, чому допоміг провалити призначення Вітренка

Разумков розповів, чому допоміг провалити призначення Вітренка
Разумков утримувався двічі під час голосування. Фото: Андрій Нестеренко, rada.gov.ua

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков утримався під час голосування за призначення Юрія Вітренка на посаду віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики через його багатомільйонні премії та тарифну політику.

"І вперше я не підтримував це кадрове призначення, і цього разу також утримався.

Свою позицію я висловлював, це пов'язано насамперед з преміями. І багато хто з народних депутатів, зокрема і я, говорили про те, що сьогодні важко державі", - цитує спікера "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов із Коломойським показали Зеленському його можливості

За словами Разумкова, тарифи насамперед б'ють не по ньому, не по Вітренку чи багатьох з народних депутатів, а по найменш захищених верствах населення.

"І коли вони чують, що хтось із чиновників або майбутніх чиновників отримує премії мільйонні або десятки мільйонів і навіть більше сотні мільйонів, то люди нас не зрозуміють.

Я розумію, що є бізнес, а є державна посада і державницька позиція. І поєднувати їх неправильно і неефективно", - сказав спікер.

"Газ відверто не належить до прямої зони відповідальності виконувача обов'язків міністра, хоча вчора під час свого виступу вони брали це як їх досягнення. Тому теж є питання", - також заявив Разумков.

28 січня Верховна Рада вдруге не призначила Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики. "За" проголосували 177 депутатів зі "Слуги народу".

21 грудня Кабінет міністрів призначив Вітренка т. в. о. міністра енергетики.

Юрій Вітренко був на керівних посадах у Нафтогазі. Компанія домоглася у Стокгольмському арбітражному трибуналі компенсації від російського Газпрому на $4,63 млрд за порушення зобов'язань щодо обсягів транзиту газу.

Зараз ви читаєте новину «Разумков розповів, чому допоміг провалити призначення Вітренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути