понеділок, 31 травня 2021 19:48

Разумков почав гру на випередження з командою Зеленського

Разумков почав гру на випередження з командою Зеленського
"Разумков найбільший конкурент для Зеленського і "Слуги народу", говорить Ярослав Юрчишин. Фото: "Радіо Свобода"

Президент Володимир Зеленський запропонував відновити обов'язкову перевірку радників та помічників голови Верховної Ради. Так почав на випередження підкреслювати помилки Дмитра Разумкова, бо той є його найближчим конкурентом. Спікер ВР робить випади у відповідь, розповідає Gazeta.ua народний депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин.

Пропозиція голови ВР повернутися також до декларування співробітників Офісу президента і радників Кабінету міністрів – це випад в бік Зеленського, говорить Юрчишин.

"Коли Банкова починає критикувати голову Верховної Ради, то треба озирнутися, яка ситуація в ОП. На посаді заступника керівника Офісу президента перебуває людина, яка знаходиться під розслідуванням НАБУ. Разумков найбільший конкурент для Зеленського і "Слуги народу". Офіс Зеленського почав на випередження підкреслювати помилки в діяльності Ради, Разумкова персонально. Як відповідь – Разумков дозволяє собі підкреслювати помилки президента. Для українців важливо, щоб ця боротьба призводила до позитивних результатів у боротьбі з корупцією", – наголошує Юрчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський подав кадрові зміни в ЦВК

Верховна Рада припустилася кількох суттєвих помилок в сфері боротьби з корупцією, уточнює нардеп. "Коли відновлювали відповідальність за брехню в деклараціях, ВР не спромоглася відновити її повноцінно – зараз немає відповідальності у вигляді ув'язнення. Підписи під цим стоять в першу чергу голови ВР, потім президента. Президент подав альтернативу, щоб відповідальність у вигляді ув'язнення повернути. Але Рада не поспішає це розглядати", – говорить Юрчишин.

Також додає: "Свого часу за поданням більшості ВР скасувала декларування помічників голови парламенту, як і патронатної служби, яка нібито немає прямого впливу на рішення. В Україні потреба декларування та повідомлень про роботу за сумісництвом помічників такої високої посади має сенс. Якщо Разумков внесе таку пропозицію, то голоси знайдуться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді побили антирекорд

Радники президента мають більший вплив, ніж радники спікера, каже нардеп.

"Важливо контролювати, з якими статками люди заходять на ці посади, з якими виходять. Це відповідає тим підходам, з яких починав Зеленський. Але потім знайшлися технології, які дозволили поміняти назву Адміністрація президента на Офіс, радників Зеленського вивели з-під декларування. Це надзвичайно впливові посади. Повинні бачити, чи не мають вони додаткових доходів, чи не сприяють вони своєму бізнесу інструментами, які дає посада", – говорить Юрчишин.

Голова ВР Дмитро Разумков напередодні заявив, що підтримує пропозицію президента Володимира Зеленського щодо відновлення обов'язкової повної перевірки декларацій осіб, які обіймають посади радника або помічника голови ВР. Зеленський запропонував внести зміни до положень Закону "Про запобігання корупції" щодо помічників та радників голови Верховної Ради України.

Разумков додав, що варто також повернутися до норми закону, яка була в 2019 році, щодо декларування співробітників Офісу президента і радників Кабінету міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Разумков почав гру на випередження з командою Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути