Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2021 05:17

Разумков пояснив, чому не підтримав санкції проти соратника Медведчука

Разумков пояснив, чому не підтримав санкції проти соратника Медведчука
Разумков пояснив свою позицію щодо санкцій. Фото: Укрінформ

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підтримав санкції проти Віктора Медведчука та низки інших осіб на засіданні Ради національної безпеки і оборони 19 лютого, оскільки у списку були також росіяни.

"Так, дійсно, це було так. Чому? Тому що це рішення стосувалося і громадян України, і громадян Російської Федерації", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Проте спікер ВР утримався під час голосування за санкції проти нардепа від "ОПЗЖ" Тараса Козака і телеканалів "112 Україна", NewsOne та ZIK.

Він аргументував свою позицію тим, що в рішенні щодо санкцій проти телеканалів йшлося лише про громадянина України, а норми закону про санкції прописані так, що не можуть поширюватися на українських громадян. Тож, якщо йти шляхом санкцій, каже голова ВР, то паралельно потрібно йти судовим шляхом або внести зміни до закону про санкції.

"Нам треба змінити закон про санкції, щоб ні в кого не було різночитань, і щоб такі повноваження були в повному обсязі в РНБО. І тоді це було б дієвим механізмом", - сказав Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри санкції, Медведчуку й Козаку нічого не загрожує

Він звернув увагу на існування думки про можливість застосовувати санкції нарівні з іноземними громадянами до українців, які пов'язані з терористичною діяльністю.

"Але якщо ми піднімемо з вами стенограму засідання Верховної Ради, коли розглядали закон про санкції (серпень 2014 року. - Ред.), то там чітко звучить формулювання, що на громадян України санкції не поширюються", - резюмував голова Верховної Ради.

Рада національної безпеки і оборони України 19 лютого запровадила санкції проти 19 юридичних і восьми фізичних осіб, зокрема народного депутата України від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко, а також кількох громадян РФ. "За" санкції проголосували всі члени РНБО, але один із невеликим зауваженням. Їх висловив Дмитро Разумков.

Під час голосування на засіданні РНБО 2 лютого щодо запровадження санкцій проти телеканалів "112", ZIK і NewsOne спікер ВР утримався.

Зараз ви читаєте новину «Разумков пояснив, чому не підтримав санкції проти соратника Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути