вівторок, 14 вересня 2021 19:30

Разумков чи Шмигаль - політолог пояснив, кому не треба боятися відставки

Разумков чи Шмигаль - політолог пояснив, кому не треба боятися відставки
"Разумкова як конкурента Зеленського хочуть прибрати. Але зараз питання не підніматимуть", каже Бобиренко. Фото: УНІАН

Офіс президента Володимира Зеленського готує зміни у Кабміні, щоб створити димову завісу для суспільства. Але прем'єра Дениса Шмигаля поки не чіпатимуть, бо він лояльний до глави держави. Не готові на Банковій і посунути спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Віктор Бобиренко.

"Разумкова як конкурента Зеленського хочуть прибрати. Але зараз питання не підніматимуть, бо можуть втрати більшість у парламенті. Разумков і Зеленський у режимі взаємозалежності. Як гадюка, що пливе на черепасі в океані. Якщо буде стабільні 226 голосів без спікера, Разумкова тут же знімуть", – каже Бобиренко.

Додає: "Міністрів мінятимуть. Потрібно призначити лояльних до Зеленського людей, щоб не мали власних амбіцій. Треба створити димову завісу переформатування уряду. За Дениса Шмигаля поки тримаються. Він влаштовує президента слухняністю. Озвучує все з Офісу президента. Шмигалем пожертвують виключно тоді, коли все буде погано. Наприклад, у зв'язку із підняттям тарифів. Шмигаль дуже залежить від рейтингу Зеленського".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші олігархів чи Офіс президента: які групи впливу переможуть у Верховній Раді

Кожен із депутатів "Слуги народу" зараз думає, чи потрапить він у список на наступних виборах, коментує політолог новий сезон у парламенті. "Верховна Рада працює у звичному режимі. Законопроєкти напрацьовані. Ті, що приймали у другому читанні, пройшли комітети, через фракції. Було зрозуміло, за що голосуватимуть. Тому виносили ті проєкти, в яких були впевнені, що матимуть більшість. Спотикання можливо буде у питанні бюджету", – говорить Бобиренко.

Нинішня Рада – несамостійний орган, говорить політолог. "Закони напрацьовують не уряд та депутати, а Офіс президента. Всі правильні коми розставляють саме у кабінеті Єрмака. Депутати слідкують за лінією партії", – каже Бобиренко.

Кабінет міністрів чекає оновлення найближчим часом, повідомило видання "Українська правда". ЗМІ пише про імовірне звільнення віцепрем'єр-міністра стратегічної промисловості Олега Уруського, міністра оборони Андрія Тарана, міністерку соцполітики Марину Лазебну, культури Олександра Ткаченка і юстиції Дениса Малюськи.

Зараз ви читаєте новину «Разумков чи Шмигаль - політолог пояснив, кому не треба боятися відставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути