Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2018 08:14

Розповіли, які плани на форумі в Давосі в української делегації

Розповіли, які плани на форумі в Давосі в української делегації
Давос-2018 триватиме 4 дні - з 23 по 26 січня. Фото: telegraf.com.ua

У швейцарському Давосі стартує 48-й Всесвітній економічний форум. Стало відомо, які плани на Форумі в української делегації на чолі з президентом.

Давос-2018 триватиме 4 дні - з 23 по 26 січня, пише "Сегодня". Протягом цього часу Петро Порошенко, за словами наших дипломатів, проведе близько 20 зустрічей. Український президент може зустрітися і з президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. Хоча переговори не заплановані. При цьому глава МЗС Павло Клімкін вважає, що президенти все ж повноцінно поспілкуються: "Порошенко і Трамп розмовлятимуть як два президенти. Який сенс обговорювати дуже чутливі питання в форматі спільної зустрічі".

Тарас Березовець, політолог, теж упевнений, що зустріч Порошенко і Трампа відбудеться: "Ці переговори вже підтверджені. Президенти обговорять американську воєнну допомогу - зокрема, на що конкретно Україна зможе розраховувати в пакеті на цей рік. Торкнуться і Мінського формату і санкцій проти російської економіки". Крім того, за його словами, не забудуть лідери і про антикорупційної реформи.

Також Порошенко зустрінеться з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард. Про це заявив прес-секретар МВФ Джеррі Райс. На його думку, сторони поговорять про "останні події і перспективи реформ в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС: У Давосі Порошенко зустрінеться з Трампом

Також в цьому році на форумі вперше за майже півстоліття його існування відкриється Український Дім. Це майданчик для розвитку партнерства, обговорення світових економічних тенденцій і безпосередньо їх перспектив в Україні. Там пройдуть не тільки привітальні вечірки, а й панельні дискусії. На них обговорять нові джерела енергії, аграрні технології, українську IT-сферу, можливості інвестицій в ті чи інші галузі, а також права жінок в Україні та підвищення громадської активності. Крім того, там пройде дискусія про блокчейн і криптовалюту в Україні.

Петро Порошенко, президент України, є дев'ятим у списку найбагатших учасників економічного форуму в Давосі.
Підкреслюється, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп знаходиться на 6 місці зі статком у $4,9 млрд. Хоч ця цифра ставиться під сумнів.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, які плани на форумі в Давосі в української делегації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути