вівторок, 20 березня 2018 19:48

"Розкручується серіал "Герой Савченко-2" - як нардепи вирішать долю колеги

Автор: facebook.com/bogdanbortakov
  Народні депутати хочуть бачити докази "тероризму" Надії Савченко
Народні депутати хочуть бачити докази "тероризму" Надії Савченко

22 березня Верховна Рада може розглянути подання на зняття недоторканності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

На засідання має прийти генеральний прокурор Юрій Луценко. Його дружина і представник президента у парламенті Ірина Луценко повідомила, що глава ГПУ продемонструє нардепам сенсаційне відео.

"Ті факти і відео, яке ви побачите у четвер, вони шокують все суспільство... Фракція голосуватиме за всі три позиції: зняття недоторканності, затримання та арешт. Ми визначилися з цим", - сказала Луценко.

Gazeta.ua дізналася, як голосуватимуть інші народні обранці.

"Я неодноразово говорив, що Савченко після повернення почала поводитися і робити заяви, як агент російського впливу. Хочу уважно вивчити, що вдалося установити Генеральній прокуратурі. Бо з нинішнім генпрокурором погано ідуть справи у встановленні реальних доказів. Але те, що Савченко часто підтримувала і пропонувала рішення, які в інтересах Путіна, - для цього навіть Генеральної прокуратури не потрібно", - сказав колишній голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв.

"Буду голосувати за зняття недоторканності з будь-якого депутата. Вважаю, що цей інститут не потрібен. Це не тільки питання Савченко", - наголосив Мустафа Найєм.

"Будемо дивитися на всі ці докази. Я до цього ставлюся абсолютно несерйозно. Це вже десятий замах на Порошенка, Авакова, кого там ще "замахували". Ми не бачимо результатів цих справ. Це ще одна історія, яка виставляє владу посміховиськом. Не більше того", - вважає позафракційний Андрій Білецький.

"Зараз ми стаємо свідками того, як герой Савченко розкручується в серіал "Герой Савченко-2". Я б до цього легковажно не ставився... Може і правильно було б забрати у неї [звання] Героя України. Але реальної юридичної можливості я не бачу", - констатував представник уряду в парламенті Вадим Денисенко.

"Потрібно проаналізувати матеріали. Менше всього мене цікавить відео, більше всього - комплекс доказів, які, сподіваюся, будуть належним чином надані народним депутатам. Сьогодні у мене доказів вини Савченко нема. Залежно від матеріалів, я допускаю можливість, що "Батьківщина" проголосує за дозвіл до притягнення до кримінальної відповідальності. Але підозрюю, що ця історія може мати аналогічний розвиток, як відео з Мосійчуком. Змонтоване переконливе відео, яке розсипається в судах і не приводить до вироку", - сказав Ігор Луценко із "Батьківщини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко зробила заяву щодо Савченко

15 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала "терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе".

Генпрокурор вніс до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко, яке планують розглянути 22 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Розкручується серіал "Герой Савченко-2" - як нардепи вирішать долю колеги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути