Ексклюзиви
неділя, 06 жовтня 2024 13:08

"Раніше ми мали уряд Зеленського, тепер - Кабмін Єрмака" - Разумков

"Раніше ми мали уряд Зеленського, тепер - Кабмін Єрмака" - Разумков
Дмитро Разумков прокоментував зміни в уряді. Фото: надане пресслужбою Дмитра Разумкова

Раніше ми мали уряд Зеленського, тепер - Кабмін Єрмака.

Я не називав би це ротацією чи зміною уряду, бо ці люди не впливають на процеси в країні, розповів в інтерв'ю журналу "Країна" колишній голова Верховної Ради, народний депутат України Дмитро Разумков про зміну міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На місці президента я б занепокоївся" - Разумков в інтервʼю Gazeta.ua

"Президенту варто непокоїтись, бо забагато повноважень передано голові його Офісу. Сьогодні точкою прийняття рішень є Офіс президента. Рішення ухвалюють Зеленський та Єрмак. Ні Кабмін, ні Верховна Рада не є суб'єктами, якими вони прописані в Конституції. Уряду ми не маємо. Є відділ в Офісі президента під назвою Кабінет Міністрів, який впроваджує рішення Банкової, та відділ, законодавчого забезпечення діяльності Офісу президента під назвою Верховна Рада", - сказав Разумков.

Він застерігає, що колишня монобільшість "Слуг народу" та колишня ОПЗЖ формують у Раді фактичну коаліцію. І наслідки прийняття їхніх рішень будуть катастрофічні, зокрема щодо податків, зменшення соціальних пільг, неадекватність бюджету, намагання слідкувати за всіма через банківську систему, відеонагляд.

"Здається, що на Банковій хочуть перейти до диктатури, як у Росії. Тож перестановки в уряді не принесуть глобальних змін для держави", - підсумував політик.

Повну версію читайте в журналі "Країна".

Передплатити журнал "Країна" можна за посиланням або у поштових відділеннях.

Верховна Рада 4 вересня призначила дев'ятьох міністрів, перед цим президент Володимир Зеленський зустрівся із фракцією "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «"Раніше ми мали уряд Зеленського, тепер - Кабмін Єрмака" - Разумков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути