понеділок, 23 травня 2022 20:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракети для знищення кораблів та ударні гелікоптери - що світ передасть Україні для війни

Ракети для знищення кораблів та ударні гелікоптери - що світ передасть Україні для війни
Данія передасть Україні протикорабельні ракети "Гарпун". Фото: eastnews.ua

Данія передасть Україні протикорабельні ракети "Гарпун" та пускову установку для них. Чехія передасть ударні гелікоптери, танки та ракетні системи.

Такі домовленості щодо поставок зброї уклали під час другої конференції міністрів оборони на німецькій воєнній базі Рамштайн, повідомляє репортерка Кейтлін Дорнбос у Twitter.

Домовленості щодо постачання зброї Україні від міжнародної групи підтримки у війні проти РФ розкрив міністр оборони США Ллойд Остін.

"Кілька країн оголосили про нові пожертвування критично необхідних артилерійських систем і боєприпасів, зокрема, Італія, Греція, Норвегія і Польща. Усього за чотири тижні після зустрічі контактної групи в Рамштайні динаміка допомоги та постачання була видатною. І після сьогоднішнього обговорення я радий повідомити про активізацію наших зусиль для просування вперед", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми змусимо Росію піти з українського моря" - Зеленський

Усі союзники України чітко розуміють справжні наміри Росії. Вона намагається кинути виклик світовому порядку та вільному світу. Захід далі протистоятиме їй.

Новий пакет американської допомоги в $40 млрд допоможе Україні "відкрити порт Одеси". Росія блокує порти в Україні, внаслідок чого зерно не може вивозитися на експорт. Таким чином Росія хоче спровокувати світову продовольчу кризу.

Зараз ви читаєте новину «Ракети для знищення кораблів та ударні гелікоптери - що світ передасть Україні для війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути