Ексклюзиви
четвер, 21 листопада 2019 13:56

Райнін і Кернес планують саботувати роботу нового глави Харківської обладміністрації - ЗМІ

Райнін і Кернес планують саботувати роботу нового глави Харківської обладміністрації - ЗМІ

Вадим Рабінович, Геннадій Кернес та Ігор Райнін працюють над тим, щоб оголосити недовіру новому губернатору Харківщини Олексію Кучеру. Мета проста – показати Зеленському, що в Харківській області жодне питання не може бути вирішене без їхньої згоди.

Про це пише Ділова столиця.

За даними видання, колишні опоненти Кернес, Райнін і Світлична можуть об'єднатися під прапорами Опозиційної платформи "За Життя", щоб протистояти команді президента в регіоні та взяти реванш.

"Їх об'єднують головні бенефіціари партії. Вадим Рабінович в цілому повинен стати головним куратором від "Опоплатформи" на Харківщині. Союз з Райніним і Світличною вигідний Кернесу, оскільки він ворогує з Аваковим. Для Юлії Світличної також приглядають посаду. За інформацією джерел, вона повинна сісти в крісло заступника глави облради. У неї вже є важлива функція в облраді. Світлична очолює міжфракційну групу "Єдність та розвиток Харківщини", в яку входять три чверті депутатів облради", - зазначає ДС.

Видання відзначає, що за великим рахунком, депутатів міжфракційної групи "Єдність та розвиток Харківщини" вже може бути достатньо, щоб виразити недовіру губернатору Олексію Кучеру.

"Райнін і Світлична вже ведуть роботу в цьому напрямі. За даними джерел, ведуться переговори з членами фракцій в облраді, представниками комісій. Завдання досить глобальні: недовіра Кучеру, а також обвал рейтингів команди президента Зеленського в області. Кучеру всіляко заважатимуть з призначенням його людей і спробами зібрати команду якісних менеджерів. Завдання зробити зв'язку Кернес-Рабінович безальтернативними "стовпами" Харківщини, без "договорняка" з якими будь-яка діяльність в області неможлива. Банкову хочуть змусити узгоджувати з ними будь-які питання - політичні, кадрові, господарські", - зазначає ДС.

"Джерела також повідомляють, що Геннадій Кернес вже похвалився, що у нього нібито є вже 60 депутатів в облраді проти Кучера. Ігор Райнін зараз є депутатом облради від БПП.

Його завдання – переформатувати більшість в базу для ОПЗЖ в області, яка зможе перемогти "Слугу народу" на майбутніх місцевих виборах. Переговори з депутатами і главами комісій не припиняються. Але для обвалу рейтингів недостатньо лише "збити" Кучера. Цілком ймовірно, що старі еліти спробують висловити недовіру під серйозним приводом, наприклад, створити великі проблеми з обласним бюджетом на 2020 рік і розкрутити цю тему в ЗМІ, показати нібито слабкість нового губернатора", - зазначають журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Райнін і Кернес планують саботувати роботу нового глави Харківської обладміністрації - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути