вівторок, 17 листопада 2009 13:52

Рада зробила ще один крок у боротьбі з дитячою порнографією

Рада зробила ще один крок у боротьбі з дитячою порнографією

Верховна Рада України прийняла в другому читанні проект закону "Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України щодо протидії розповсюдження дитячої порнографії".

За ухвалення даного законопроекту проголосували 367 народних депутатів з 435, зареєстрованих у сесійній залі.

Проектом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу України щодо закріплення відповідальності за розповсюдження продукції порнографічного характеру, створеної за участю дитини або з використанням її образу, в тому числі з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем, і втягнення неповнолітніх у процес виготовлення порнографічних матеріалів.

Крім того, проектом передбачається внесення змін до закону України "Про телекомунікації" в частині віднесення до обов"язків провайдерів телекомунікаційних мереж інформувати правоохоронні органи про всі виявлені ними факти вчинення злочинів, пов"язаних з виготовленням, збутом і розповсюдженням дитячої порнографії, і приймати всі необхідні технічні заходи щодо недопущення перегляду відповідних ресурсів в телекомунікаційних мережах.

Також проектом визначається обов"язок споживачів телекомунікаційних послуг у разі виявлення в мережі інтернет-контенту, пов"язаного з насильством, дитячою порнографією, проявами расової і національної нетерпимості і тероризму, пропагандою наркотиків, порушенням прав інтелектуальної власності, повідомляти про це провайдерам телекомунікацій та / або в правоохоронні органи.

Змінами до закону України "Про захист суспільної моралі" визначаються поняття продукції порнографічного характеру, створеної за участю дитини або з використанням її образу; виробництво дитячої порнографії з метою її розповсюдження за допомогою комп"ютерних систем; пропозиція або надання доступу до дитячої порнографії за допомогою інформаційно-комунікаційних систем; розповсюдження дитячої порнографії за допомогою інформаційно-комунікаційних систем; купівля, обмін та зберігання дитячої порнографії за допомогою комп"ютерних систем для себе чи іншої особи тощо.

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України щодо протидії розповсюдження дитячої порнографії 22 жовтня. Тоді за це рішення проголосували 404 депутати.

За матерiалами: УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Рада зробила ще один крок у боротьбі з дитячою порнографією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути