середа, 03 листопада 2010 16:23

Рада зробила перший крок до призначення кума Януковича генпрокурором

Рада зробила перший крок до призначення кума Януковича генпрокурором

Комітет з питань забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту затвердити Віктора Пшонку на посаді генпрокурора.

За таке рішення проголосувало усі присутні члени комітету.

За словами голови комітету "бютівця" Віктора Швеця, кандидатура генпрокурора має бути рівновіддалена від усіх політичних сил.

"Чим менше політики, тим більше захищені громадяни", - сказав він.

Водночас, секретар комітету Ярослав Василькевич повідомив, що питання щодо призначення Пшонки генпрокурором може бути розглянуте вже на засіданні парламенту у цей четвер.

За його словами, рішення комітету вже передано до апарату Верховної Ради, аби воно було розтиражовано й роздано депутатам.

У свою чергу присутній на засіданні Пшонка подякував депутатам за довіру і запевнив, що відомство і надалі буде гарантом прав та свобод громадян.

Нагадаємо, що 3 листопада президент України Віктор Янукович звільнив Олександра Медведька з посади генерального прокурора України.

Після засідання, відповідаючи на запитання журналістів, Пшонка зазначив, що готовий зустрітися з фракціями парламенту для обговорення його кандидатури.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Рада зробила перший крок до призначення кума Януковича генпрокурором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути