Ексклюзиви
четвер, 17 березня 2011 12:45

Рада збільшила видатки на себе на 100 мільйонів

Рада збільшила видатки на себе на 100 мільйонів

На діяльність Верховної Ради у 2011 році буде витрачено близько 850 мільйонів гривень

За відповідну постанову внесену головою Регламентного комітету Володимиром Макеєнком проголосувало 249 народних депутатів.

Під час обговорення документу виникла дискусія між першим віце-спікером Адамом Мартинюком та нунсівцем Юрієм Кармазіним.

За словами "нунсівця" постанову про кошторис не можна ухвалювати, оскільки ніхто не відзвітував про кошторис 2009 року.

"Крім того, немає заключення комітету щодо документу. Не зрозуміло чи підвищуємо ми своїм помічникам мінімальну зарплату чи ні, чи виплачуємо декретні", - обурився парламентар.

У свою чергу, перший віце-спікер Адам Мартинюк нагадав, що витрати на діяльність Верховної Ради визначені законом України про державний бюджет 2011 року.

"А регламентний комітет лише розписує їх по певних напрямках. Що стосується зарплат, то ви, Юрію Анатолійовичу, як досвідчений парламентар маєте знати, що кожен депутат їх встановлює особисто", - наголосив перший віце-спікер.

Згідно з ухваленим документом на діяльність верховної Ради цього року буде витрачено 924 мільйонів гривень, що на 40 мільйонів більше, ніж попереднього року, і на 150 мільйонів більше, ніж позаминулого.

Крім того, за інформацією ЗМІ планується приблизно на 10% збільшити витрати на відрядження депутатів. На автобазу парламенту, як очікується буде витрачено близько 35 мільйонів гривень, що приблизно на 1,5 млн. гривень перевищує показник минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Рада збільшила видатки на себе на 100 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути