вівторок, 02 жовтня 2012 17:08

Рада внесла зміни у процедуру оформлення спадщини

Рада внесла зміни у процедуру оформлення спадщини
Фото: gazeta.ua

Депутати перейшли до розгляду законопроекту щодо внесення змін до закону про оформлення спадщини, який подав "литвинівець" Володимир Шпак. Ним пропонується передати повноваження по оформленню документів сільським та селищним радам.

Цей законопроект викликав суперечну серед депутатів. Володимир Каплієнко з "Реформи та порядок" зауважив, що "всі права надаються людям, які не мають на це повноважень". Його турбують можливі зловживання з боку селищних та сільрад.

"Це ярмо, яке наклали на шиї наших людей, можливе тільки в олігархічній країні. Десять разів треба поїхати до нотаріуса, коли автобус не їде до райцентру. Потім дивуємося, чому в селах немає людей. Тисячі гривень беруть в БТІ", - сказав позафракційний нардеп Олег Ляшко.

Водночас, нардеп Ярослав Сухий пропонує відкрити державні нотаріальні контори. Після цього "бютівець" Юрій Ганущак запропонував обмежити дію цього законопроекту сільськими і селищними радами, які не є районними центрами.

Після нього виступив Микола Катеринчук: "Існує мафія, 20 оціночних фірм при БТІ. Ми зекономимо по 650 гривень для кожного селянина. Те, що роблять сьогодні оцінщики, не контролюється".

В той же час, комуніст Сергій Гордієнко зазначив, що навіть коли закон приймуть, на нього буде накладено вето, бо за ним стоїть величезне лоббі.

Після виступів депутатів спікер закликав їх прийняти це рішення, а потім створити робочу групу і довести його до кондиції. Депутати йому аплодували, та проголосували "за".

Зараз ви читаєте новину «Рада внесла зміни у процедуру оформлення спадщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути