середа, 20 квітня 2011 17:38

Рада відмовилася обмежувати кортеж Януковича

Рада відмовилася обмежувати кортеж Януковича

Верховна Рада відмовилася обмежувати перекриття руху під час проїзду кортежу перший осіб держави.

За включення до порядку денного законопроекту, внесеного депутатами від БЮТ Олександром Сочкою та Андрієм Павловським проголосували лише 74 депутати при мінімумі у 226 голосів.

Законопроектом пропонувалося обмежити час для перекриття руху, дозволивши це робити лише у період з 7.30 до 9.00 та з 17.30 до 19.00.

Як заявив один з авторів законопроекту, "бютівець" Олександр Сочка, в Україні склалася усталена практика надання вузькому колу осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, привілейованих прав при пересуванні автомобільним транспортом.

Депутат підкреслив, що дана практика є антиконституційною, антидемократичною, характерною для країн з нерозвиненим громадянським суспільством і є причиною суспільного невдоволення.

Сочка зазначив, що в Англії був відомий випадок, коли Путін запізнився на офіційний прийом до королеви, оскільки в цій країні не існує спеціальних правил як для іноземних делегацій, так і місцевих керівників країни. Однакові для всіх правила пересування по автошляхах існують майже у всіх країнах Європи.

Він підкреслив, що автомобілі керівників європейських країн обладнані спеціальними маячками та за правилами дорожнього руху інші учасники дорожнього руху повинні поступатися їм дорогу.

У свою чергу, "регіонал" Іван Попеску говорячи про перекриття дорожнього руху у столиці зазначив, що завдяки тому, що "кияни трошки потерпіли Україні вдалося отримати на чорнобильські проекти 550 мільйонів гривень".

Він також назвав запропоновану ініціативу популістською.

Зараз ви читаєте новину «Рада відмовилася обмежувати кортеж Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути