вівторок, 15 червня 2010 15:29

Рада відхилила податковий кодекс від опозиції

Рада відхилила податковий кодекс від опозиції

Верховна Рада відмовилася прийняти проект Податкового кодексу, запропонований депутатами з фракцій Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і Блоку Юлії Тимошенко.

За ухвалення відповідного законопроекту N2215 у першому читанні проголосували 164 депутати при 226 мінімально необхідних.

Зокрема, за проект проголосували 118 депутатів від БЮТ, 45 - від НУНС і 1 від фракції Блоку Литвина.

Парламент відмовився направити проект на повторне перше читання, він відхилений.

Один з його авторів, депутат Микола Катеринчук (НУНС), який виступав з доповіддю щодо законопроекту, відзначив, що проект передбачав зниження ставки податку на додану вартість з 20% до 15%.

Крім цього, проектом пропонувалося звільнити від оподаткування інвестиції до основних фондів підприємств, відмінити податкові накладні, податкові кредити і відшкодування ПДВ.

Також законопроект передбачав зниження ставки податку на прибуток з 25% до 20%.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів також розробив проект Податкового кодексу, який, за словами голови парламенту Володимира Литвина, може бути зареєстрований у Раді тільки після розгляду депутатського законопроекту.

У лютому 2009 року комітет Ради з податкової і митної політики рекомендував парламенту повернути законопроект про Податковий кодекс (N 2215 від 14 березня 2008 року), внесений депутатами Ради Миколою Катеринчуком і Ксенією Ляпіною (обидва - НУНС), на доопрацювання депутатам.

У вересні 2009 року Катеринчук, Ляпіна, а також депутати Юрій Кармазін, Анатолій Матвієнко, Борис Тарасюк, Микола Мартиненко, Володимир Стретович (всі - НУНС) і Наталія Королевська (БЮТ) внесли допрацьований проект Податкового кодексу на заміну раніше поданого, повідомляє proUa.

Зараз ви читаєте новину «Рада відхилила податковий кодекс від опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути