четвер, 03 березня 2022 16:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Рада ухвалила загальну мобілізацію

Рада ухвалила загальну мобілізацію
Депутати зібралися оперативно.

Верховна Рада ухвалила закон, яким затвердила указ президента Володимира Зеленського "Про загальну мобілізацію".

Документ набере чинності з дня його опублікування.

Мобілізацію проведуть у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та у місті Києві.

Мобілізація запланована на 90 діб в обсягах, визначених мобілізаційними планами.

Черговість та обсяги призову військовозобов'язаних, резервістів та транспортних засобів визначатиме Генштаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал у Гаазі для Путіна та його кола: як відбувається та коли чекати вироку

Парламент зібрався оперативно і ухвалив низку законів, повідомив представник президента у Конституційному суді, народний депутат Федір Веніславський, пише "Суспільне".

"Три години тому розійшлися усі народні депутати, але проголосували і затвердили ті закони, які ініційовані президентом з приводу мобілізації. З приводу колабораціоністів. Проголосували закон про націоналізацію майна російських резидентів на території України", - сказав.

Також депутати проголосували за посилення кримінальної відповідальності за мародерство, заборону поширення інформації, яка прославляє країну агресора.

"Прийняли ті закони, які сьогодні є точно необхідними, щоб ми на всіх фронтах продовжували бити ворога з усіх можливих видів зброї й всіма можливими способами", - сказав Веніславський.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила 14 законів та одну постанову.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Рада ухвалила загальну мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути