середа, 11 квітня 2012 12:47

Рада розбиратиметься з КПК пів дня, а потім займеться резолюцією ПАРЄ

Рада розбиратиметься з КПК пів дня, а потім займеться резолюцією ПАРЄ
Олександр Єфремов сподівається, що з КПК завершать вже завтра. Фото: www.segodnya.ua

Верховна Рада працюватиме сьогодні півдня і голосуватиме за поправки до законопроекту щодо Кримінально-процесуального кодексу. Потім парламент зробить перерву для голосування за резолюцію ПАРЄ, а до КПК повернеться у четвер.

Про це журналістам у ВР розповів лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Завтра, сподіваюся, закінчимо голосування щодо КПК. Потрібно буде проголосувати за керівника Рахункової палати, прийняти закон щодо змін до держбюджету", - розповів "регіонал".

За його словами, над законопроектом працювали спеціалісти-правники, тому аргументувати по кожній поправці у залі немає потреби:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія при президенті розкритикувала КПК Януковича і радить його переписати

"Опозиція ставила собі за мету зупинити розгляд документу, або навіть зірвати, хоча я не розумію їхньої логіки. Поправки вносили, як правило, з їхнього боку, наші колеги не мають право першими виступати по цим правкам. А якщо ми будемо брати слово по кожній, то ми ще вдвічі затягнемо роботу. Це нерозумно".

Він заявив, що обмежити права родичів, які хочуть бути  захисниками обвинувачених по тій чи іншій кримінальній справі, рекомендували фахівці з Європи: "У розвинених європейських країнах адвокати мають такі самі права як прокурори, людина має бути захищена професіонально підготовленою людиною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портнов запевнив, що в новому КПК додаткових повноважень для СБУ немає

Опоненти Партії регіонів підкреслюють, що родичі Тимошенко не зможуть бути її захисниками, нагадав Єфремов: "Це брехня, наші колеги не дочитали заокнопроект. Там написано, що все, що діє на сьогоднішній момент, на момент ухвалення закону, діятиме до закінчення розгляду справи. І ще рік після прийняття КПК".

Зараз ви читаєте новину «Рада розбиратиметься з КПК пів дня, а потім займеться резолюцією ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути