середа, 11 квітня 2012 08:09

"До чого ми йдемо?" - Сьогодні Рада продовжить "штурмувати" КПК

"До чого ми йдемо?" - Сьогодні Рада продовжить "штурмувати" КПК
За робочий день вівторка нардепи прийняли 2 розділи з 46 глав КПК. Фото: obozrevatel.com

Верховна Рада сьогодні продовжить розгляд у другому читанні Кримінально-процесуального кодексу (КПК). За робочий день вівторка, 10 квітня, народні депутати прийняли 2 розділи з 46 глав КПК, 47 з 614 статей КПК, а також розглянули 837 поправки з 3716.

Велика частина поправок, внесених представниками опозиційних фракцій, не була врахована.

Як зазначив під час обговорення КПК народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Прокопчук, "весь цієї кодекс суперечить Конституції України та європейським і світовим нормам міжнародного права". На його думку, парламент фактично обманює міжнародні інституції, тому що не підтримує норми, які пройшли міжнародну експертизу і які Україна зобов'язалася враховувати. Народний депутат вважає, що КПК приймається "злочинним способом".

"З тисячі внесених поправок народними депутатами ні за одну не проголосували. До чого ми йдемо?" - зазначив народний депутат фракції Комуністичної партії України Валерій Бевз.

За словами "бютівця" Сергія Саса, не голосуючи за поправки до другого читання КПК, парламент "повертається до редакції КПК, запропонованої адміністрацією президента".

Сас під час вечірнього засідання неодноразово закликав спікера парламенту Володимира Литвина закрити засідання сесії і припинити порушувати Конституцію України, так як народний депутат відповідно до Основного закону має голосувати персонально.

При розгляді КПК після 19:00 вівторка в сесійній залі були присутні від 50 до 100 депутатів, однак на електронному табло при голосуванні поправок і статей кодексу висвічувалося число 372-373 - загальна кількість зареєстрованих депутатів.

Зараз ви читаєте новину «"До чого ми йдемо?" - Сьогодні Рада продовжить "штурмувати" КПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути