Ексклюзиви
вівторок, 17 листопада 2020 15:10

Рада провалила відстрочку касових апаратів для малого бізнесу

Верховна Рада провалила відстрочку запровадження касових апаратів для малого бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Касові апарати можуть стати обов'язковими лише для частини ФОПів: деталі

Нардепи не підтримали змінений законопроєкт про відстрочку касових апаратів для фізичних осіб-підприємців до 1 січня 2022 року. "За" всього 17 нардепів. "Проти" - 228.

Автор: Скріншот
  Результати голосування
Результати голосування
Комітет з питань фінансової, податкової та митної політики підтримав доопрацьований законопроєкт про відстрочення введення касових апаратів для ФОП. Документ передбачає відстрочку обов'язкового використання касових апаратів для платників єдиного податку 2-4 груп, за винятком ризикових галузей.

Керівник фінкомітету Данило Гетманцев розповів, що в законопрєкті відбулися кардинальні зміни. Він зауважив, що попередній проєкт закону не підтримали, оскільки відстрочка була прописана для всіх ФОП.

Також Гетманцев додав, що в доопрацьованому проєкті пропонували значно пом'якшити відповідальність за порушення правил операцій касового апарату і спростити звітність для програмних РРО.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запропонував створити робочу групу для вироблення компромісного законопроєкту.

Впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій має відбуватися у 3 етапи. Перший етап стартував 1 серпня, і він передбачав добровільну установку додатка РРО бізнесом 2020 року.

Другий етап має розпочатися 1 січня 2021-го, коли сфера використання PPO буде розширена на ризиковані сфери бізнесу - текстильні товари, вживані товари, готельно-ресторанний бізнес, торгівля через інтернет.

Третій етап з 1 квітня 2021-го передбачає впровадження РРО для всіх фізосіб-підприємців другої та третьої групи.

3 листопада глава Верховної Ради Дмитро Разумков анонсував законопроєкт про відтермінування запровадження обов'язкового касового апарата для ФОП. Введення документа не підтримали в першому читанні.

Зараз ви читаєте новину «Рада провалила відстрочку касових апаратів для малого бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути