Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2023 15:50

Рада провалила додаткові гроші на армію. Хто не натиснув "За"

Рада провалила додаткові гроші на армію. Хто не натиснув "За"
За внесення змін до Бюджетного кодексу проголосували 223 нардепи. Фото: Верховна Рада

Верховна Рада не схвалила у другому читанні законопроєкт №10037, яким пропонується переспрямувати податок на доходи фізичних осіб з забезпечення військових з місцевих до державного бюджету.

За внесення змін до Бюджетного кодексу проголосували 223 парламентаріїв за необхідних 226-ти голосів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Не дали жодного голосу "за" фракції "Європейська солідарність" і "Батьківщина", а також група "Партія "За майбутнє".

За проголосували фракції "Слуга народу" (171 голос), "Голос" (10), групи "Платформа за життя та мир" (15), "Довіра" (9), "Відновлення України" (12) і шість позафракційних нардепів.

"Збили в цілому мажоритарні депутати", - написав Железняк.

"Відправили на повторне друге. Також підтримано скорочені терміни підготовки до повторного другого читання", - розповів нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Дубневич різко зліг до лікарні після оголошення у розшук

У вересні Кабінет міністрів подав до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонується військовий податок на доходи фізосіб (ПДФО) направити з місцевих бюджетів на закупівлю техніки й власне виробництво зброї.

Законопроєкт мав залучити на ці цілі 25,8 млрд грн цього року і 93,7 млрд грн наступного, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У Міністерстві фінансів сказали, що підвищення фінансування армії через військовий ПДФО не створює жодних ризиків для місцевих бюджетів.

Минулого місяця парламент підтримав за основу законопроєкт №10037.

У вересні уряд затвердив проєкт держбюджету на 2024 рік. Ключовий акцент зроблено на питаннях оборони та безпеки, сказав прем'єр.

2 жовтня в Україну вперше за більш як три роки приїхала місія Міжнародного валютного фонду. Обговорили з урядовцями чотирирічну програму МВФ на $15,6 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Рада провалила додаткові гроші на армію. Хто не натиснув "За"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути