Ексклюзиви
вівторок, 01 червня 2010 12:36

Рада ухвалила закон про держзакупівлі

Рада ухвалила закон про держзакупівлі

Верховна Рада України ухвалила в новій редакції закон "Про здійснення державних закупівель", врахувавши пропозиції президента і уряду.

За нову редакцію закону у вівторок проголосували 248 народних депутатів з 432 зареєстрованих у залі.

Закон підтримав 171 депутат фракції Партії регіонів, 20 депутатів фракції БЮТ, 7 депутатів фракції "Наша Україна", 27 депутатів фракції КПУ, 19 депутатів Блоку Литвина і 4 нефракційних депутата.

В ході розгляду і голосування по цьому закону, депутати підтримали 20 поправок до нього, запропонованих президентом України, а також 10 поправок, внесених Кабінетом міністрів України.

Зокрема, парламентарії підтримали поправку Кабінету міністрів України, узгоджену з адміністрацією президента України, відповідно до якої органом оскарження в процесі державних закупівель є Антимонопольний комітет.

В ході ухвалення закону перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк підкреслив, що Верховна Рада приймає нову редакцію закону, що дає право президентові, у разі потреби, в черговий раз скористатися правом вето щодо цього закону.

Пропозиції Кабміну в парламенті були прийняті без ознайомлення народними депутатами. Депутати опозиційних фракцій виступили з різкою критикою ухвалення таких пропозицій без вивчення їх змісту.

Закон був підписаний головою Верховної Ради України 1 березня 2010 року. В той же час, 16 березня 2010 року до парламенту надійшли пропозиції президента щодо цього закону.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Рада ухвалила закон про держзакупівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути