Ексклюзиви
четвер, 12 травня 2011 16:37

Рада позбавила Луценка шансу вийти на волю

Рада позбавила Луценка шансу вийти на волю

Верховна Рада відмовилася обмежувати правоохоронних органів застосовувати до підозрюваних запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

За пропозицію президента відхилення відповідних змін до кримінально-процесуального кодексу проголосувало 250 народних депутатів.

Як зауважив, представляючи пропозиції глави держави народний депутат Юрій Мірошниченко цим законопроектом звужуються можливості правоохоронних органів застосовувати такий запобіжний захід як взяття під варту.

"За таких обставин необхідно було б передбачити запровадження альтернативних дієвих механізмів, здатних забезпечити належну процесуальну поведінку осіб, які притягаються до кримінальної відповідальності. Однак у даному разі цього не зроблено – Закон не передбачає жодного вдосконалення норм щодо застосування інших запобіжних заходів.Такий вибірковий підхід у Законі до вдосконалення інституту запобіжних заходів на практиці призведе до значного збільшення випадків ухилення підозрюваних, обвинувачених, підсудних від слідства та суду", - додав депутат.

Відхиленим законопроектом передбачалося, що взяття під варту як запобіжний захід може бути застосовано в справах про злочини, за які законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад п'ять років, і лише у разі неможливості застосування більш м'якого запобіжного заходу.

У випадку ж якщо справ про злочини, за які законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк не більше п'яти років, запроваджується вичерпний перелік випадків, коли особу може бути взято під варту. Серед таких випадків, наприклад, наявність доказів того, що особа готується вчинити новий злочин; достовірно встановлені факти впливу підозрюваного, обвинуваченого або підсудного на учасників процесу.

Нагадаємо, що під вартою знаходиться міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Згідно до законодавства в разі обвинувального вироку йому світить менше 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Рада позбавила Луценка шансу вийти на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути