понеділок, 27 квітня 2020 12:55

Рада побила антирекорд

Рада побила антирекорд
Одна з причин низької явки депутатів - спам правок, кажуть у КВУ. Фото: iportal.rada.gov.ua

Під час карантину народні депутати побили антирекорд із участі в голосуваннях. Про це повідомляють у Комітеті виборців України.

З моменту оголошення карантину відбулося 8 засідань парламенту, на яких було 384 голосування.

У середньому один народний депутат узяв участь (натиснув "за", "проти" чи "утримався") лише у 57% голосувань. Таким чином нардепи проігнорували майже половину голосувань. Це найнижчий показник за весь час роботи Верховної Ради 9-го скликання.

Для порівняння: у березні показники участі в голосуваннях були 66%, лютому - 73%, січні - 82%, грудні - 79%, листопаді - 80%, жовтні - 65%, вересні - 71%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеолог партії Зеленського: Горизонт політичного планування ставили на 5 років

Найактивніше голосували депутати "Слуги народу" (в середньому взяли участь у 84% голосувань) та "Європейської солідарності" (75%).

У групи "Довіра" показники на рівні 64%, "Голосу" - 57%, ОПЗЖ - 56%, "Батьківщини" - 50%. Депутати групи "За майбутнє" в середньому взяли участь лише в 39% голосувань.

"Під час карантину народні депутати розглядали не лише закони, спрямовані на боротьбу з коронавірусом, але й низку інших важливих законодавчих рішень.

Зокрема, ухвалили закон про ринок землі, який супроводжувався значною кількістю правок. Саме це суттєво вплинуло на низькі показники участі депутатів у голосуваннях. Адже традиційно розгляд правок сприймається багатьма як технічне голосування, в яке не варто особливо вникати.

Однак, крім цього, деякі фракції і групи свідомо саботували голосування з окремих питань, мотивуючи це своєю позицією і несприйняттям запропонованих законодавчих змін", - каже голова КВУ Олексій Кошель.

У Верховній Раді 9-го скликання працюють 424 народні депутати. 248 - представники фракції "Слуга народу", 44 - ОПЗЖ, 27 - "Європейської солідарності", 24 - "Батьківщини", 20 - "Голосу", 22 - групи "За майбутнє", 17 - "Довіра". Свою роботу почали торік 29 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Рада побила антирекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути