Ексклюзиви
вівторок, 09 червня 2009 11:54

Рада визначиться з законом про гральний бізнес у четвер

Рада визначиться з законом про гральний бізнес у четвер

Верховна Рада повинна у четвер ухвалити остаточне рішення про долю закону про заборону грального бізнесу в Україні, заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Я просив би комітет розглянути пропозиції президента, і в четвер Верховна Рада повинна ухвалити остаточне рішення", - сказав він на засіданні Погоджувальної ради.

Нагадаємо, президент застосував право вето до закону "Про заборону грального бізнесу в Україні".

Ющенко запропонував допрацювати цей закон з тим, щоб передбачити в ньому чіткий правовий механізм, направлений на усунення соціально-економічних і правових проблем.

Зокрема, враховуючи, що Верховна Рада України при ухваленні вищезгаданого закону в завершальних його положеннях зобов"язала Кабінет міністрів України в тримісячний термін розробити і внести на розгляд парламенту законопроект про діяльність з організації і проведенню азартних ігор в спеціально відведених для цього гральних зонах, Ющенко пропонує передбачити в законі, що ліцензії, видані суб"єктам підприємницької діяльності до дня набуття чинності цього закону, не відміняються, а їх дія зупиняється і відновлюється з дня створення спеціальних гральних зон відповідно до законодавства, яким буде врегульовано здійснення грального бізнесу в таких зонах.

Крім того, глава держави торкнувся питання забезпечення соціальних прав громадян України - працівників гральних закладів, часткове безробіття яких пов"язане із забороною грального бізнесу в Україні. Відповідно президентом пропонується передбачити дію відповідних державних гарантій, передбачених законом України "Про діюче загальнообов"язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Рада визначиться з законом про гральний бізнес у четвер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути