вівторок, 20 вересня 2016 13:39

Рада не визнала Держдуму Росії

Верховна Рада не визнала легітимність виборів до Державної думи Федеральних Зборів Росії сьомого скликання.

За таке рішення проголосували 264 депутатів.

 
Також український парламент не визнає акти і рішення новообраної Держдуми.
Депутати звернулись до Ради Безпеки і Генеральної Асамблеї ООН, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій не визнавати легітимність виборів 18 вересня, їх результатів та правових наслідків, повноважень, актів та рішень Держдуми.
"Санкції проти Росії мають бути продовжені, ми не визнаємо цю думу", - заявила народний депутат Ганна Гопко та вказала на ізоляцію Росії.

"Питання не тільки мажоритарників, які були обрані у Криму, а в пропорційній складовій. І фактично на окупованій території голосували за всю пропорційну складову. Тому весь склад Державної думи не може бути легітимним та визнаний світом. Україна у цьому процесі має займати активну позицію", - сказав спікер Андрій Парубій.

"Ми відслідковуємо реакцію наших європейських і світових партнерів. Викликає занепокоєння, коли інші країни заявляють про невизнання виборів у Криму, але при цьому не вказується на невизнання виборів до Держдуми загалом. При тому, що вони сфальсифіковані не лише по чотирьох округах в окупованому Криму, але і за списками. 2 мільйони громадян України насильницьки внесли у ці списки", - заявила перший віце-спікер Ірина Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Росії не можна визнавати

В Росії 18 вересня пройшли вибори до Держдуми сьомого скликання. Їх провели і на території окупованого Криму.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Влітку того ж року Збройні сили Російської Федерації почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Рада не визнала Держдуму Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути