Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2011 12:59

Рада не приймала закон про вивішування червоних прапорів на День Перемоги

Рада не приймала закон про вивішування червоних прапорів на День Перемоги

Проект закону про вивішування на День Перемоги червоних прапорів поруч з державними не був прийнятий, повідомив Gazeta.ua "литвинівець" і один із співавторів цього проекту Сергій Гриневецький.

"Ні, закон не прийнятий. Вчора було внесено у порядок денний", - сказав він.

Згідно з інформацією видання Сегодня, 19 квітня парламент прийняв закон, згідно з яким червоний прапор, практично ідентичний держпрапору СРСР, має використовуватися під час святкування Дня Перемоги і днів визволення окремих міст, поряд з прапором України.

Обидва прапора нібито повинні вивішуватися на будівлях, а також використовувати під час усіх заходів, які проводять органи держвлади та місцевих рад.

Депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов повідомив нам, що проект закону таки був проголосований.

"Звичайно був прийнятий. Ми провели цей закон і захистили честь наших батьків і дідів. Він прийнятий, - наголосив Чечетов. - Ми єдина країна в світі, де є політики, які відмовляються від свого героїчного минулого. Від чого відмовляються? Від знамена великої перемоги, яка просякнута кров'ю мільйонів людей, які ціною свого життя зупинили та знищили фашизм. Сьогодні в Ізраїлі будується монумент радянському солдату. Весь світ схиляється перед подвигом. А у нас соромляться. В людей мізки якісь повернуті. В якій країні ще будуть соромитись героїчних подвигів своїх батьків та дідів, які воювали за свободу? Більшість політиків у нас не позбавлені глузду. Нормальні і розсудливі проголосували, аби прапор перемоги гордо майорів на флагштоках в дні свят. Щоб ветерани дивились на це і плакали, щоб у них були сльози радощів. Це для них більше, аніж пігулка або ліки. Головне для них - це пам'ять".

За словами Чечетова, тепер закон має підписати президент.

У той же час на сайті Верховної Ради немає жодної інформації про прийняття даного проекту закону.

19 квітня голосування відбулося лише щодо внесення "Проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчізняній війні 1941-1945 рр" (Щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги)" на порядок денний.

За це проголосували 250 депутатів. Далі цей проект не обговорювався, і тим більше на ставився на голосування.

У порядок денний 20 квітня цей законопроект на даний момент не внесений.

Зараз ви читаєте новину «Рада не приймала закон про вивішування червоних прапорів на День Перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути