четвер, 07 квітня 2011 12:35

Рада не дозволила підвищити пенсійний вік для держслужбовців

Рада не дозволила підвищити пенсійний вік для держслужбовців

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект про державну службу, запропонований президентом Віктором Януковичем.

За відповідне рішення проголосувало 263 нардепи.

Законопроектом передбачається, що пенсія держслужбовця буде розраховуватися на підставі закону про державне пенсійне страхування.

Зауважимо, що на сьогоднішній день пенсія держслужбовця становить 80% від зарплати.

За наполяганням депутатів від фракцій більшості та меншості з документу вилучено низку найбільш дискусійних статей. Зокрема, з нього прибрали норму про заборону для держслужбовців бути членами партій. Депутати також залишили статус держслужбовців для своїх постійних помічників-консультантів. Крім того, з документу вилучено норму про підвищення пенсійного віку для дерсжубовців до 65 років. Як зазначив перший віце-спікер Адам Мартинюк, питання пенсійного віку для держслужбовців буде врегульовано окремим законом.

Слід також зауважити, що в разі ухвалення законопроекту йогодія  не поширюватиметься, зокрема, на президента, членів Кабміну, перших заступників та заступників міністрів, народних депутатів, помічників-консультантів народних депутатів, працівників прокуратури, яким присвоюються класні чини, та суддів.

Також до цього переліку відносяться працівники органів державної влади, що виконують допоміжні функції та функції з обслуговування, працівники суб'єктів господарювання державної форми власності, військовослужбовці, особи рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ та інших органів, яким присвоюються спеціальні звання.



Зараз ви читаєте новину «Рада не дозволила підвищити пенсійний вік для держслужбовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути