четвер, 10 вересня 2020 13:45

Рада найближчим часом ухвалить рішення щодо Білорусі - Разумков

Рада найближчим часом ухвалить рішення щодо Білорусі - Разумков
Україні принципово, щоб Білорусь була демократичною, вільною та незалежною, каже спікер. Фото: @verkhovna.rada.ukraine

Наступного тижня Верховна Рада України має розглянути проєкт заяви щодо подій у Білорусі. Про це сказав спікер Дмитро Разумков на закордонній зустрічі з литовським колегою Вікторасом Пранцкєтісом.

"Сподіваюся, що на початку пленарного тижня це питання буде винесено в зал, ми зможемо його обговорити і прийняти виважене, правильне рішення, яке відстоюватиме суверенітет та незалежність Білорусі", - сказав Разумков.

"Позиція України неодноразово озвучувалася й цілком відображає відповідну політику інших демократичних держав. Вибори повинні бути чесними та визнаними як всередині держави, так і за її кордонами. Україні принципово, щоб Білорусь була демократичною, вільною та незалежною.

На жаль, Україна відчула на собі, до чого можуть призвести події, які ми спостерігаємо сьогодні в Білорусі - сьомий рік поспіль на сході нашої держави триває збройна агресія, є окуповані території на Донбасі та в Криму. Тому я щиро бажаю білоруському народові, щоб їм вдалося не допустити подібного на своїй території", - цитує Разумкова сайт українського парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через 16 років після підписання договору про дружбу Росія вдерлася в Україну

Разумков подякував Литві за допомогу у лікуванні 282 українських військовослужбовців, що поранені в результаті агресії Росії, а також за підтримку у відновленні школи в Авдіївці.

Минулої п'ятниці на засіданні Верховної Ради України низка народних депутатів на знак солідарності з білорусами, які протестують проти режиму Лукашенка, прийшли з біло-червоно-білими прапорами.

9 серпня в Білорусі проходили вибори президента. За даними тамтешньої ЦВК, 80,1% отримав Олександр Лукашенко, а його суперниця Тетяна Тихановська - 10,1%. Це викликало хвилю масових протестів, які тривають четвертий тиждень. Влада застосовує щодо білоруських громадян насильство.

При цьому Лукашенко залишається особою, яка виконує обов'язки президента Білорусі.

ЄС не визнав результатів виборів у Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Рада найближчим часом ухвалить рішення щодо Білорусі - Разумков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути