пʼятниця, 04 вересня 2020 10:49

Депутати вирішили підтримати білорусів біло-червоно-білими прапорами. ОПЗЖ влаштувала провокацію

На ранковому засіданні Верховної Ради України в п'ятницю низка народних депутатів на знак солідарності з білорусами, які протестують проти режиму Лукашенка, прийшли з біло-червоно-білими прапорами.

До трибуни вийшли представники "Слуги народу", "Європейської солідарності", "Батьківщини", "Голосу".

 

"Рівно 29 років тому над будівлею Верховної Ради України було піднято синьо-жовтий прапор. Віримо, що найближчим часом над парламентом Білорусі підніметься біло-червоно-білий прапор. Сябри, Україна з вами. Сьогодні ви боретесь увже не просто за демократію і свободу Білорусі, а за саме існування вашої країни.

Диктатор Лукашенко зливає Білорусь Путіну, цього не можна допустити", - сказав нардеп Олексій Гончаренко.

 

"Коли мій сусід, білоруський народ, виходить на вулицю захищати свободу, то я бачу перед очима Михайла Жизневського - білоруса, який загинув на Майдані, захищаючи українську свободу.

Я бачу Олександра Тарайковського, який у серпні цього року загинув у Мінську, захищаючи білоруську свободу.

Незалежно від нашої партійної, фракційної приналежності ми мусимо стояти разом із білоруським народом, захищаючи свободу", - сказала депутатка від "Слуги народу" Ліза Ясько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло медведчуківських і мураєвських телеканалів показали в одному відео

"Не може бути ситуації, коли в центрі Європи є країна, в якій не визнано виборів. Коли в центрі Європи залишається режим, який розмовляє зі своїми громадянами шляхом насильства і ганьби. Не може бути ситуації, коли ті, хто розстрілював на вулицях України людей, сьогодні їхній досвід використовується в Білорусі.

І не може бути ситуації, коли Російська Федерація, яка присилала сюди своїх наймитів і далі присилає на Донбас, яка окупувала Крим, тепер дозволити їм зробити те саме в Білорусі. І хоч як би скаженіли прихильники диктаторських режимів в Україні, які вірою і правдою служили Януковичу, все одно переможе білоруський народ, так само, як переміг український", - сказав Сергій Соболєв від "Батьківщини".

У цей час на балкон виліз нардеп з прокремлівської ОПЗЖ Ілля Кива з червоно-зеленим прапором.

 

Йому почали гукати з зали "Ганьба".

Після цього спікер Дмитро Разумков сказав: "Будь-ласка, прапори приберіть, із трибуни в тому числі. Ілья Володимирович, символіка держави Україна повинна бути".

 

На що Кива почав кричати з балкона.

Також Разумков вимагав зняти біло-червоно-білий прапор із парламентської президії.

"Це моє робоче місце", - сказав спікер.

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. За даними тамтешньої ЦВК, 80,1% отримав Олександр Лукашенко, а його суперниця Тетяна Тихановська - 10,1%. Це викликало хвилю масових протестів, які тривають четвертий тиждень. Влада застосовує щодо білоруських громадян насильство.

При цьому Лукашенко залишається особою, яка виконує обов'язки президента Білорусі.

ЄС не визнав результатів виборів у Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Депутати вирішили підтримати білорусів біло-червоно-білими прапорами. ОПЗЖ влаштувала провокацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути