субота, 22 жовтня 2022 18:04

Рада може визнати Білорусь тимчасово окупованою

Рада може визнати Білорусь тимчасово окупованою
У Верховній Раді зареєстрували закон про визнання Білорусі тимчасово окупованою. Фото: eastnews.ua

До Верховної Ради внесли проєкт постанови про визнання Білорусі тимчасово окупованою країною.

Законопроєкт написала група народних депутатів від різних фракцій і груп, зокрема Євгенія Кравчук, Олексій Гончаренко, Ірина Геращенко та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між російськими та білоруськими військовими дедалі частіше виникають конфлікти

У постанові є звернення до міжнародного співтовариства з проханням визнати територію Білорусі тимчасово окупованою Росією, позбавити уряд самопроголошеного президента Олександра Лукашенка міжнародної правосуб'єктності та припинити участь Білорусі в міжнародних організаціях.

"Лукашенко допомагає Путіну вбивати наших громадян, руйнувати наші будинки та інфраструктуру. Росія вже здійснила фактичний аншлюс Білорусі, а Лукашенко тільки виконує забаганки російського диктатора. Необхідно максимально тиснути на цей незаконний режим!" – вказав Гончаренко.

У ніч проти 15 жовтня у Білорусь прибули ешелони з російськими військами. Це перші партії солдатів до анонсованого самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком "регіонального угруповання".

Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь в російській агресії проти України. Білоруський диктатор перетворив країну на плацдарм для армії РФ.

Українська розвідка повідомляла, що у Білорусі готують місця для розміщення 20 тис. мобілізованих із РФ. Ті мають поповнити дислоковані підрозділи російських військ.

Зараз ви читаєте новину «Рада може визнати Білорусь тимчасово окупованою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути