Ексклюзиви
четвер, 29 вересня 2022 10:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусь готується прийняти 20 тисяч мобілізованих з РФ – українська розвідка

Білорусь готується прийняти 20 тисяч мобілізованих з РФ – українська розвідка
У Білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих із РФ. Фото: gur.gov.ua

У Білорусі готують місця для розміщення 20 тис. мобілізованих з РФ.

Вони мають поповнити дислоковані в Білорусі підрозділи збройних сил РФ. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Планується, що після прибуття мобілізованих співвідношення "досвідчених" і "молодих" російських військових у Білорусі має становити один до п'яти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі почалися військові навчання у частині, куди прилітали російські рейси

"Для розміщення планується використати чинні військові фонди. А також цивільні приміщення і будівлі. Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств. Відповідні вказівки надали ЗС РБ і місцевим радам", – ідеться в повідомленні української розвідки.

Підрозділи використовуватимуть російську військову техніку зі складів на території Білорусі. Планується також посилення технікою та озброєнням, знятих зі зберігання на території РФ.

"Брак техніки для перевезення особового складу окупаційних військ планується поповнити шляхом мобілізації цивільних вантажних і легкових автомобілів", – ідеться в повідомленні.

Білоруська влада наказала правоохоронним органам сприяти представникам у мобілізації російських громадян, які нещодавно заїхали на територію країни.

Якщо Білорусь піддасться на тиск Росії та вступить у війну в Україні на боці агресора, вона отримає відповідь, на яку навіть не розраховувала у своїх найпохмуріших прогнозах. Але самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко навряд чи ухвалить таке рішення, розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не оголошуватиме мобілізації. За його словами, резервістів набирають тільки в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь готується прийняти 20 тисяч мобілізованих з РФ – українська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути