середа, 06 жовтня 2010 16:46

Рада дозволила партіям приховувати джерела фінансування

Рада дозволила партіям приховувати джерела фінансування

Верховна рада 6 жовтня провалила законопроект, яким пропонувалося зобов'язати політичні партії оприлюднювати на своїх сайтах інформацію про надходження та витрачання коштів.

Оприлюднення відомостей про доходи пропонувалося визначити обов'язковою умовою для участі партій в місцевих і парламентських виборах.

Відповідний проект закону у першому читанні підтримали лише 10 депутатів при мінімально необхідних 226.

Законопроектом пропонувалося зобов'язати партії не пізніше ніж через 2 місяці після своєї реєстрації зареєструвати свій сайт, на якому обов'язково розміщувати інформацію про статут, програму, персональний склад керівних органів і про громадян, які фінансують партії, а також їхні декларації про доходи.

Крім цього, документом пропонувалося встановити, що "обов'язковою умовою участі партії у виборах є наявність сайту партії, який містить інформацію в хронологічному порядку про надходження та витрачання коштів даної партії не менше ніж за останні півроку з дня подачі заяви для реєстрації кандидата у депутати від цієї партії".

При цьому на сайті, згідно до законопроекту, партії зобов'язувалися надавати інформацію про джерела надходжень фінансових ресурсів партії.

Таку ж обов'язкову умову пропонувалося ввести для участі партій та їх місцевих організацій на рівні місцевих виборів.

ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Рада дозволила партіям приховувати джерела фінансування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути