четвер, 08 липня 2010 08:27

Рада благословила судову революцію Януковича

Рада благословила судову революцію Януковича

Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому закон про судоустрій.

За документ, внесений президентом України Віктором Януковичем проголосувало 260 депутатів із 264 зареєстрованих в залі.

Фракції БЮТ і НУ-НС майже в повному складі ще до голосування залишили залу засідань Верховної Ради ще під час розгляду документу.

Після 21 години залу також покинув депутат від НУ-НС Юрій Кармазін, який більше п'яти годин наполягав на прийнятті своїх поправок.

Всього Верховна Рада розглянула більше 600 поправок з 1724 запропонованих депутатами. Однак, переважна більшість поправок знаходила підтримку одного-двох депутатів, повідомляє офіційний сайт парламенту.

Нагадаємо, 3 червня Верховна Рада прийняла в першому читанні внесений президентом Віктором Януковичем законопроект "Про судоустрій і статус суддів".

Цей документ передбачає створення Вищого спеціалізованого суду України для розгляду цивільних і кримінальних справ, зменшення кількості суддів Верховного суду, обмеження його функцій, ліквідацію військових судів, обов'язкове призначення членами Вищої ради юстиції суддів, обраних безстроково.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, ухвалений законопроект покращить роботу судової системи. Водночас, в опозиції переконані, що закон знищить судоустрій в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Рада благословила судову революцію Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути