пʼятниця, 02 лютого 2018 15:35

Рабінович заявив про відмову від державних посад після перемоги "За життя" на виборах

Рабінович заявив про відмову від державних посад після перемоги "За життя" на виборах
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович заявив, що якщо партія переможе на виборах, то він не буде займати жодну з державних посад

Лідер політичної партії "За життя", народний депутат Вадим Рабінович продемонстрував чітке розуміння свого політичного майбутнього після виборів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав політичний експерт, блогер Володимир Макаровський.

Зокрема, він зазначив, що такі висновки зробив після перегляду передачі "Український формат" на телеканалі NewsOne, в ході якої парламентарій заявив про відмову займати державні посади в разі перемоги його партії на виборах.

"Особливо мене зацікавили репліки Вадима Рабіновича. Дозволю собі частково процитувати, тому що багато подій останніх днів відтіснили ці заяви на другий план: "Беру на себе зобов'язання: якщо наша партія переможе на виборах, я не буду займати жодну з державних посад. Але, як глава партії, я уважно стежитиму за виконанням наших передвиборчих обіцянок".

Макарівський підкреслив, що Рабінович віддає собі звіт: його партія точно пройде в парламент. І свої заяви політик робить, виходячи з цих реалій.

"Перше, що тут привертає увагу: Рабінович прекрасно розуміє, що його партія "За життя" точно проходить в парламент - тих, хто цікавиться відсилаю до соціології за останні півроку мінімум. І він уже до виборів чітко заявляє про своє політичне майбутнє, ще й в такому ключі. По-моєму, таке в українській політиці відбувається вперше", - зазначив експерт.

Він також акцентував увагу на заяві Вадима Рабіновича щодо передвиборчих обіцянок.

"Знову ж таки, лідер партії віддає собі звіт про те, що у нього буде достатньо впливова фракція в парламенті. І вже заздалегідь гарантує виконання передвиборчих обіцянок. І це точно вперше! Є така хороша українська приказка: "Обіцянка цяцянка, а дурному радість". На жаль, здається, вона є мало не девізом сучасних українських діячів. Тому особливо надихає, що хоч хтось знайшов в собі сили і сміливість порушити звичний уклад. Я бачу в цьому приклад нової політики в Україні, і дуже хочу вірити, що слідом за Рабіновичем виконання обіцянок піднімуть на свої прапори й інші політсили", - написав блогер.

Володимир Макарівський нагадав, що лідер партії "За життя" раніше подав до Верховної Ради законопроект про кримінальну відповідальність за невиконані обіцянки.

"Рабінович ще раніше, до заяв з екрану, зареєстрував законопроект про кримінальну відповідальність за невиконання передвиборчих обіцянок (№6078). Зрозуміло, що Рада цього скликання його навіть розглядати не буде, але зате тепер ми точно знаємо, за що в першу чергу буде голосувати Рада майбутня", - уклав блогер.

Зараз ви читаєте новину «Рабінович заявив про відмову від державних посад після перемоги "За життя" на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути