четвер, 17 вересня 2009 09:37

"Вона бреше, армія - голодує!". Пікет під вікнами Тимошенко (ФОТО)
6

Фото: Фото: Ліга

16 вересня під стінами Кабінету Міністрів України "перетнулися" дві акції протесту, які проводили молоді "нашоукраїнці" і підприємці.

Поки перші у випадкових перехожих збирали гроші на фінансування української армії на наступний рік, інші звинувачували уряд в "злочинному непрофесіоналізмі" і вимагали зупинити політику підвищення податків для малого бізнесу.

Представники молодіжного крила партії Віктора Ющенка встановили помаранчевий намет на вулиці Грушевського, перед наметом поставили пластиковий ящик для збору грошей і пропонували всім перехожим зробити свої пожертвування на забезпечення української армії. Грошей менш ніж за годину проведення акції набралося небагато. Найбільшу суму пожертвували білоруські туристи в білоруській валюті.

Учасники акції пояснили, що їх мета - привернути увагу до ситуації, яка склалася в Україні з утриманням армії. За їх словами, європейські і світові стандарти фінансування Збройних Сил складають не менше 3% від ВВП. Виходячи з сьогоднішніх українських реалій, це 30 млрд грн на рік.

"Але вже два роки підряд Збройні сили фінансуються на рівні близько 10 млрд грн", - кажуть вони.

Акція "Молодіжного Союзу "Наша Україна" пройшла під гаслом "Вона бреше, армія - голодує!".

А ось в акції підприємців, як було заявлено її організатором - Партією малого і середнього бізнесу - взяли участь збанкрутілі бізнесмени зі всієї України. Протестувальники вимагали відкликати з парламенту внесений депутатом від БЮТ Олегом Ляшком законопроект, який вводить авансову сплату податку на прибуток.

За словами керівництва партії, чекати задоволення своєї вимоги підприємці будуть впродовж тижня. А потім, якщо уряд проігнорує їх, влаштують масштабніші акції протесту.

Не дивлячись на анонсовану кількість учасників акції - близько 500, насправді під стіни Кабміну прийшли близько 50 людей. В основному це активісти партії, а також родичі підприємців.

За матеріалами: ЛІга
Зараз ви читаєте новину «"Вона бреше, армія - голодує!". Пікет під вікнами Тимошенко (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути