вівторок, 30 жовтня 2007 12:59

"Ющенко веде подвійну гру"

Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський вважає, що все, що говорить зараз Єхануров - це одна із сторін подвійної гри Віктора Ющенка.

Політолог відзначив, що цілком очевидне те, що Президент веде подвійну гру: з одного боку, Ющенко дає зрозуміти, що він підтримує "помаранчеву" коаліцію і квапить всіх в її створенні, з іншого боку, можна не сумніватися в тому, що ні Єхануров, ні тим більше Балога не дозволили б собі висловів, які фактично ставлять під сумнів створення такої коаліції, якби це не було узгоджено з Ющенком. На думку політолога, подвійна гра якраз і створює атмосферу невизначеності, в якій ми не знаємо, чим насправді це закінчиться.

"Я думаю, що допоки не будуть внесені кандидатури, узгоджені "біло-рожевими" і "помаранчевими", реальних переговорів про створення іншого формату коаліції не буде. Це все тільки попередні думки різних людей про те, що могло б бути, а чого б бути не могло", - сказав він.

Погребинський підкреслив, що подвійна гра Ющенка направлена не на те, щоб включити Партію регіонів в коаліцію, як об"єднуючу силу, а для того, щоб в цьому торзі отримати максимум особисто для себе і своїх владних можливостей. Він відзначив, що цією грою Президент ставить під сумнів прем"єрство Тимошенко і намагається виторгувати для себе максимально зручні позиції.

Політолог відзначив, що вустами Єханурова і різкими заявами на адресу Тимошенко Ющенко показує Партії регіонів те, що він не проти створити з ними коаліцію. На думку політолога, тим самим Президент дає зрозуміти, що якщо йому не вдасться добитися від БЮТ максимуму можливостей для себе, він зможе переграти цей варіант з Партією регіонів, при цьому він спробує поставити ПР в слабку позицію і примусити її віддати йому максимум повноважень.

"Я думаю, що в цьому сенсі дуже точну заяву зробив Азаров. Він висловив наступну думку: Партія регіонів, що набрала абсолютну більшість, може бути лідером коаліції, або піти в опозицію. Бути на підлеглій ролі у когось вона не може. Я думаю, якби ПР трималася такої позиції, це було б правильно", - заявив Погребинський, повідомляє ForUm.
Зараз ви читаєте новину «"Ющенко веде подвійну гру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути