Ексклюзиви
неділя, 06 липня 2008 17:00

"Україна позбавилася свого ядерного потенціалу бездарно"

Міністр оборони ЮрійЄхануров відкидає звинувачення на адресу України у невиконанні умов щодо свого безядерного статусу.

Про це Єхануров заявив сьогодні у Севастополі, де він перебуває на святкуванні 16-ї річниці ВМС України, відповідаючи на запитання журналістів.

"З території України були повністю вивезені ядерні боєприпаси. На жаль, Україна позбавилася свого ядерного потенціалу бездарно. Можливо, це можна було б зробити на вигідніших умовах", - сказав Єхануров.

Наголошуючи на безпідставності звинувачень України про те, що вона залишила собі деяку кількість ядерних боєприпасів, міністр оборони зазначив, що це не відповідає дійсності.

"Я розумію джерела і причини цих звинувачень. Так, у Севастополі дійсно є одна науково-дослідна установа, де зберігаються деякі радіоактивні матеріали, але вони використовуються виключно з науковою метою. Це не є ядерні заряди", - зазначив Єхануров.

Меморандум "Про гарантії безпеки у зв`язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї" було підписано 5 грудня 1994 року в Будапешті. Гарантами безпеки України, згідно з Меморандумом, виступили Росія, Велика Британія і США, передає кореспондент УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Україна позбавилася свого ядерного потенціалу бездарно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути