пʼятниця, 21 січня 2011 17:41

"Свобода" пояснила, чому буде "соборна" із Тимошенко

"Свобода" пояснила, чому буде "соборна" із Тимошенко

Всеукраїнському об'єднанню "Свобода" зручніше проводити акції з більш патріотичними партіями - такими, як "Наша Україна", УНП чи "За Україну". Але поки "Свобода" перебуває у Комітеті захисту України, вона обіцяє бути дисциплінованим його членом, тому стоятиме у День соборності поруч із БЮТ на Софіївській площі у Києві.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив керівник прес-служби "Свободи" Юрій Сиротюк.

Він зазначив, зокрема, що в Україні сьогодні немає об'єднаної опозиції.

"Звісно, було б добре, якби на таке свято усі українські політсили збирались в одному місці і показували солідарність. Але нічого страшного немає в тому, що завтра у багатьох місцях Києва одночасно буде відзначатись це свято. Навпаки усі демонструватимуть свій патріотизм. Багато різних мітингів та акцій означає, що свято носить всенародний характер", - вважає "свободівець".

Він нагадав, що "навіть влада старається, хоч це свято важко вписується у радянську чи донецьку історіографію".

Водночас Сиротюк додав, що День соборності не повинен завтра перетворитись у "політичні розборки чи політичний самопіар".

"Від "Свободи" у Києві буде виступати Ірина Фаріон. А Тягнибок буде як звичайний глядач. "Свобода" не буде роз'єднувати лави опозиції, не буде кричати: "Дайте слово Тягнибоку". Звичайно, нам би хотілось, щоб виступив наш лідер. Бо це його прадід - міністр внутрішніх справ ЗУНР Цегельський - зачитував у 1919 році Акт Злуки УНР та ЗУНР. Для Тягнибока - це глибоко особисте свято", - уточнив Сиротюк.

Нагадаємо, раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала українців взяти участь в акції опозиції на Софійській площі.

Водночас "Фронт змін", "За Україну!", УРП "Собор" та депутати від НУНС проведуть власну акцію до Дня соборності на Контрактовій площі, де збиратимуть великий пазл - карту України.

Президент України Віктор Янукович покладе квіти до пам'ятників Грушевському та Шевченку, а після цього візьме участь в урочистому зібранні з нагоди Дня соборності України у Національному палаці мистецтв "Україна".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" пояснила, чому буде "соборна" із Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

89

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути