середа, 12 березня 2008 09:58

"Росія боїться, що Україна вимагатиме компенсацій за Голодомор"

"Позиція Росії і російських чиновників щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу виглядає парадоксально. Це свідчить про те, що Росія всіляко блокуватиме проходження і в ООН, і скрізь".

Так народний депутат від БЮТ Павло Мовчан прокоментував інформацію про те, що постійний представник Росії при відділенні ООН в Женеві Валерій Лощинін закликав міжнародне співтовариство відмовитися від спроб кваліфікувати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

"Головний мотив, це те що Росія визнала себе правонаступницею і за нею тепер відповідні зобов"язання, у тому числі і моральні. Тому вона хоче всіляко спотворити зміст, і дає дезінформацію на весь світ, що нібито не було ніяких ознак геноциду, що постраждали всі. А чому ж тоді по периметру України стояли війська?", - додав він.

"Це буде послідовна політика, незалежно від того, буде це Медведєв або Путін, або хтось інший. Росія боїться, що Україна зажадає певних компенсацій, хоча це нісенітниця і не про це мова. Мова йде про солідарності, і Росія повинна була б бути солідарною з Україною в цьому питанні. Але вона не хоче. Я думаю світ чітко зорієнтується чому Росія не хоче визнати цей факт, тому що вона причетна саме до цього", - повідомив політик.

Петро Мовчан упевнений, що ООН визнає Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу: "Думаю, це буде не сьогодні, але з часом це трапиться обов"язково. Якщо є високі критерії людяності в цій організації, то вона неодмінно вимушена визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу", повідомляє ИМК.

Зараз ви читаєте новину «"Росія боїться, що Україна вимагатиме компенсацій за Голодомор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути